Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu lime și cireșe amarene, o combinație potrivită sezonului și nu numai.
Este atât de răcoritor și aromat încât îți vine să mănânci și tava. Și când stai și te gândești la ce ingrediente se folosesc, nici nu ai zice că e mega delicios și de ce nu și aspectuos. E drept că aveam prin cămară de ceva vreme cireșele astea amarene și tor le-am amânat o vreme, dar uite că azi le-am pus în valoare și le-am folosit alături de lime într-un cheesecake fără coacere.
Vă spun fără falsă modestie că a fost atât de apreciat de întreaga familie, dar și de prieteni. Acum vă invit să Ramaneti alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tapetăm marginile unei tăvi cu fund detașabil cu folie de acetofan sau de prospețime. Folie de acetofan este acel “plastic” pe care îl vedeți de primprejurul torturilor sau al prăjiturilor.
Dăm coaja de lime pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi le stoarcem.
Mod de preparare pentru frișcă:
Batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, precum o zăpadă ușoară și pufoasă, adăugăm zahărul pudră și mai batem puțin până se întărește. Mare atenție, nu bateți foarte mult, că rișcați să se taie și frișca naturală din lapte, niciodată nu va avea ținuta, gustul și nici nu va arăta ca frișca vegatală. O dăm la rece până în momentul în care vom avea nevoie de ea.
Zdrobim biscuiții cu ajutorul unui robot de Bucătărie până ajung la consistența pesmetului.
Adăugăm scorțișoara și untul topit, amestecăm bine ca să absoarbă bine untul și sa fie omogen. Nu măcinați prea mult căci stratul nu va mai deveni fraged și se va întări.
Turnăm compoziția într-o tavă cu diametrul de 26 de cm și presăm ușor, atât cât să se uniformizeze și să se lege. Dăm la rece.
Într-un castron vom pune brânza dulce, zahărul, coaja de lime, extractul de vanilie, praful de sare și le amestecăm până se topește zahărul și sarea.
Cântărim sucul de lime obținut și completăm până la 150 de mililitri cu apă, iar în acest lichid vom pune gelatina la hidratat pentru 10 minute.
Când zahărul din crema de brânză este topit punem gelatina la topit pe bain marie sau în cuptorul cu microunde până se topește complet și se înfierbântă ușor. Turnăm gelatina peste crema de brânză și amestecăm rapid, astfel încât să nu facem cocoloașe de gelatină.
Încorporăm frișca în 2-3 tranșe amestecând după fiecare cu ajutorul unei spatule cu mișcări largi de jos în sus.
Asamblare:
Turnăm o treime din compoziția de brânză peste stratul de biscuiți și distribuim uniform cireșele, apăsându-le ușor în jos.
Venim și cu restul de cremă, nivelăm și dăm la rece până a doua zi. Decorăm după preferințe, eu am pus un jeleu de căpșuni dar merge bine și ciocolată sau altele. Spor la treabă și poftă bună!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
GabrielaGrecu
Buna seara, se poate folosi brânza de vaci la găletușă gen Pilos de la Lidl?
chefnicu
Merge și aceea dar teebuie pusă 5 g de gelatina extra 🙂