Aceste Chifteluțe sănătoase în sos de smântână sunt o variantă delicioasă și reconfortantă a unui preparat clasic, cu un twist sănătos și gustos.
Începând cu ingredientele de bază, aceste chifteluțe sunt preparate din carne de porc, curcan sau pui tocată fin și amestecată cu pătrunjel, pesmet, ouă, înlocuind astfel ingredientele mai grase și mai procesate.
Condimentele precum usturoiul, pătrunjelul proaspăt și puțină sare și piper adaugă o aromă intensă și o savoare bogată, fără să fie prea sărate.
După ce sunt fierte, sunt înglobate într-un sos cremos de smântână și unt, care adaugă o aromă bogată și o textură delicată. Acest preparat este perfect pentru o masă consistentă și reconfortantă.
Ingrediente:
Ingrediente pentru sos:
Mod de preparare pentru chifteluțe:
Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt.
Tocăm pătrunjelul mărunt.
Într-un castron punem toate ingredientele în afară de unt, condimentăm cu sare și piper. Amestecăm bine și împărțim carnea în 30-35 de bucăți. Dăm forma bilelor.
Punem o oală încăpătoare cu apă și sare la fiert. Când începe să clocotească adăugăm bilele de carne și le fierbem pentru 10 minute, timp în care luăm spuma de pe suprafața oalei.
Punem untul în tigaie, îl încălzim bine și adăugăm chifteluțele scurse, le sotăm 4-5 minute cât să prindă o crustă. Adăugăm supa strecurată în care au fiert, usturoiul tocat mărunt și fierbem încă 2-3 minute.
Într-un castron omogenizăm smântâna cu amidonul. Adăugăm amestecul peste chifteluțe și mai fierbem până se îngroașă.
Dăm gust și adăugăm pătrunjelul. Sunt gata de servit, alături de un piure, un orez sau doar cu pâine proaspătă cum am făcut și noi, spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.