Chilli con carne

( 5 out of 5 )
Loading...
Chilii con carne
  • -8-10 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 2:0 hTimp de gatire
  • 2:30 hGata in
Print Recipe

ChilLi con carne

Azi ne-am desfătat cu un preparat tradițional mexican, Chilli con carne, pe care l-am servit cu orez și cu foarte mare plăcere.

Chilii con carne

Nu l-am mai făcut de ceva vreme și tare ne-a fost dor de el, este atât de savuros și aromat încât îți vine să-l mănânci înainte de fi gata.

Modul de preparare este relativ simplu cu ingrediente la îndemâna tuturor și pregătirea lui nu necesită decât curaj și dorință. De ce spun curaj?! Pentru că mulți din prietenii mei se sperie când vine vorba de chilli con carne de zici că ar fi un vreun preparat fine dining.

Chilii con carne

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face o rețetă autentică de ChilLi con carne

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită tocată
  • 200 g ceapă galbenă
  • 200 g ardei gras
  • 5-6 căței de usturoi
  • 100 ml ulei de măsline
  • 800 g roșii cuburi în bulion
  • 1 lingură de boia dulce
  • 1 lingură cumin măcinat
  • 1 lingură de oregano
  • 1/2 linguriță chilli
  • 20 g zahăr tos
  • 2 conserve de fasole roșie în conservă
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, ardeiul, usturoiul, le tocăm mărunt și le punem la călit în ulei cu puțină sare, până se înmoaie.

Punem la călit ceapa cu ardeiul și usturoiul

Dăm jos de pe foc și adăugăm carnea de vită tocată, amestecăm bine până nu mai ramân deloc legată una de alta. Altfel se vor forma părți asemeni chiftelelor.

Amestecăm carnea

Călim până se deschide în întregime la culoare și scade toată zeama.

Adăugăm condimentele, roșiile în bulion și 2 litrii de apă. Fierbem la foc mic cu capac până se înmoaie carnea. Verificăm de câteva ori să nu cumva să scadă lichidul și să se ardă.

Adăugăm roșiile in bulion

La final adăugăm fasolea cu tot cu lichidul din conserva și mai fierbem câteva minute până se leagă. Se servește cu orez 😍😍😍

Chilii con carne

Simplu, rapid și atât de gustos încât ar fi imposibil să fie careva căruia să nu îi placă. Spor la treabă și poftă bună!

Chilii con carne

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password