Azi ne-am desfătat cu un preparat tradițional mexican, Chilli con carne, pe care l-am servit cu orez și cu foarte mare plăcere.
Nu l-am mai făcut de ceva vreme și tare ne-a fost dor de el, este atât de savuros și aromat încât îți vine să-l mănânci înainte de fi gata.
Modul de preparare este relativ simplu cu ingrediente la îndemâna tuturor și pregătirea lui nu necesită decât curaj și dorință. De ce spun curaj?! Pentru că mulți din prietenii mei se sperie când vine vorba de chilli con carne de zici că ar fi un vreun preparat fine dining.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa, ardeiul, usturoiul, le tocăm mărunt și le punem la călit în ulei cu puțină sare, până se înmoaie.
Dăm jos de pe foc și adăugăm carnea de vită tocată, amestecăm bine până nu mai ramân deloc legată una de alta. Altfel se vor forma părți asemeni chiftelelor.
Călim până se deschide în întregime la culoare și scade toată zeama.
Adăugăm condimentele, roșiile în bulion și 2 litrii de apă. Fierbem la foc mic cu capac până se înmoaie carnea. Verificăm de câteva ori să nu cumva să scadă lichidul și să se ardă.
La final adăugăm fasolea cu tot cu lichidul din conserva și mai fierbem câteva minute până se leagă. Se servește cu orez 😍😍😍
Simplu, rapid și atât de gustos încât ar fi imposibil să fie careva căruia să nu îi placă. Spor la treabă și poftă bună!