Ciocolată de casă, ciocolata copilăriei mele, cel mai bun baton de ciocolată

( 4.3 out of 5 )
Loading...
Ciocolata de casa
  • -16 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Ciocolată de casă, ciocolata copilăriei mele, cel mai bun baton de ciocolată

Ciocolată de casă, ciocolata copilăriei mele, cel mai bun baton de ciocolată, doar din ingrediente 100% naturale, pe care fiecare dintre noi le avem in cămară.

Ciocolata de casa

Sunt mai bine de 30 de ani de când fac această ciocolată și nu am găsit o reteta mai bună ca aceasta. E moale, fragedă, ciocolatoasă de efectiv se topește in gura.
E o veche rețetă, găsită în caietul mamei mele, care de fapt nu e al ei ci al unei mătuși de-a tatălui meu din zona Făgetului. Eu nu am apucat sa o cunosc personal, însă din poveștile familiei era o gospodina desăvârșita! Recunoscută și apreciata in sat, Cornelia era bucătăreasa de la căminul cultural din sat și nu exista eveniment la care sa nu participe.

Ciocolată de casă, ciocolata copilăriei mele, cel mai bun baton de ciocolată
De-a lungul anilor am tot făcut-o și refacut-o atât simpla, cât și in combinație cu nuci, cu stafide, cu cocos sau prajitura Bounty, reteta pe care o gasesti aici: 

alune de pădure, ciocolata de casa cu merisoare și glazura de migdale caramelizate, rețetă pe care o găsești aici:

sau  cu te miri ce. E delicioasa sub orice forma.
Astăzi mi-a fost pofta de ciocolata și cum se face in numai 15 minute, fără coacere și alte cele, m-am apucat de treaba! Și bineînțeles cu putine îmbunătățiri :)))
Am făcut și o poza la reteta, dar nu știu cât se mai înțelege…. Patina timpului și-a spus cuvântul 🙂

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Ciocolată de casă , ciocolata copilăriei mele, cel mai bun baton de ciocolată

Ingrediente necesare:

  • 450 g zahăr tos
  • 125 ml de apă
  • 150 g de unt cu minim 82% grăsime
  • 500 g lapte praf
  • 100 g cacao de bună calitate
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Punem zahărul cu apa și sarea la fiert, până când luăm o picătură între degete și ne lasă niște firișoare între ele. Din momentul în care începe să fiarbă (1-2 minute) dar depinde și cât de tare este focul.

Ciocolată de casa cu migdale și merisoare

Luăm jos de pe foc. Adăugăm untul și lăsăm sa se tempereze puțin.

Ciocolată de casa cu migdale și merisoare

Într-un castron punem cacaua, laptele praf cernute printr-o sită, compoziția de unt cu siropul și amestecăm bine.

Ciocolata de casa

Turnăm într-o tavă tapetată cu folie de prospețime și lăsăm la temperatura camerei până a doua zi, după care putem tăia și servi.

Turnăm ciocolata

Spor la treabă și poftă bună!

Ciocolata de casa

 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password