Ciocolată de casă cu caramel

( 5 out of 5 )
Loading...
Ciocolată de casă cu caramel
  • -48 bucServings+
  • 10 mPrep Time
  • 5 mCook Time
  • 15 mReady In
Print Recipe

Ciocolată de casă cu caramel

Azi facem o ciocolată de casă cu caramel, delicioasă și gustoasă de-ți vine să te lingi pe degete până la coate.

Ciocolată de casă cu caramel

Să vă mai spun că se face din numai 5 ingrediente și este gata în mai puțin de 10 minute?! Ahhhh ce bună e, doar asta am auzit 🤣🤣🤣🤣

Da este atât de bună încât nu cred să îi reziste careva, iar dacă sunt iubitori de caramel Sărat acum este momentul să îi dați pe spate pentru că după preferințe o puteți lăsa simplă sau presăra fulgi de sare deasupra.

Cremoasă și fină cu aromă de caramel se păstrează foarte bine până la 2 saptamâni la frigider, asta în caz că mai apucă sau poate fi dusă ca și cadou prietenilor, cu siguranță se vor bucura de ea.

Acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare.

Ciocolată de casă cu caramel

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem ciocolată de casă cu caramel?

Ingrediente:

  • 400 g lapte condensat
  • 200 g zahăr brun
  • 50 g sirop de glucoză sau sirop de porumb
  • 200 g de ciocolată albă de bună calitate
  • 120 g unt
  • Opțional fulgi de sare pentru deasupra

Mod de preparare:

Tapetăm o tavă de 20/20 cm cu hârtie de copt.

Rupem ciocolata albă bucățele și o dăm deoparte.

Punem laptele condensat împreună cu zahărul, siropul de glucoză, untul pe foc mic amestecând încontinuu până începe să fiarbă și zahărul este complet topit.

Punem laptele condensat împreuna cu zaharul și siropul

Adăugăm ciocolata bucățele în compoziția de lapte condensat și amestecăm în continuare până și aceasta este complet topită.

Adăugăm ciocolata

Turnăm compoziția fierbinte în tava tapetată cu hârtie de copt, iar dacă am ales să o facem cu sare acum presărăm fulgii de sare. O lăsăm să se tempereze și să ajungă la temperatura camerei iar apoi la frigider pentru o oră sau dacă nu aveți pofte prea mari peste noapte acoperită eventual cu o hârtie de copt.

Turnăm în tava

Porționăm în cubulețe mici, nu de alta, dar la cât de consistentă este, e îndeajuns un pătrățel.
Simplu, rapid, dar delicioasă și gustoasă din cale afară! Așadar nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Ciocolată de casă cu caramel

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide