Ciocolată de casă cu zmeură și caju, Aromată, fină, cremoasă și gustoasă!!
Iubești ciocolata indiferent de forma ei, de combinație, că este albă sau neagră?! Atunci e momentul să te duci la cumpărături pentru că astăzi vom face ciocolată albă cu merișoare și fistic făcută în casă, rețetă simplă.
Nu mi-a fost tare ușor să ajung la această rețetă, însă după câteva teste, unele mai puțin reușite, rezultatul de-a dreptul mirific. Am primit rețete și rețete pe care le-am încercat, una era prea moale, alta prea tare, una prea dulce, alta cleioasă, însă acum pot spune că aceasta este cea mai reușită din câte am făcut până acum.
Eu sunt un mare fan al ciocolatei și aici găsiți câteva rețete de ciocolată de casă, dar cu siguranță vor urma și altele:
Ciocolată de casă cu merisoare și migdale coapte, rețeta aici:
Ciocolată de casa cu cocos, prajitură cu ciocolata Bounty, reteta aici:
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un ibric punem apa cu zmeura și cu sucul de lămâie la fiert. După câteva clocote, când zmeura este zdrobită o trecem printr-o sită fină, astfel încât să obținem doar piureul.
Punem din nou piureul într-o crăticioară, zahărul, praful de sare și extractul de vanilie la fiert până ajunge la temperatura de 109 grade. (Dacă nu avem un termometru, compoziția trebuie să arate asemeni unei dulceți groase și când luăm intre degete se lipească și să lase firișoare între).
Adăugăm untul, omogenizăm pentru încorporarea lui și dăm deoparte. Lăsăm să se tempereze.
În timp ce fierbe siropul, pregătim laptele praf cu 100 g caju, pe care le punem într-un bol încăpător. Turnăm compoziția de zahăr peste și amestecăm energic, pentru a obține o compoziție omogenă. Ne mișcăm repede, ca să o putem turna.
Tapetăm o tavă cu folie de prospețime, turnăm compoziția și deasupra punem diferența de caju. Lăsăm până a doua zi la loc răcoros.
Tăiem a doua zi, cu un cuțit subțire și bine ascuțit. O putem păstra într-o caserolă cu capac, învelită în folie de prospețime până la 2 săptămâni. Simplu, nu-i așa?! Dar acum vă las că vorba multă strică :)) Nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!