Ciocolată de casă de post

( 0 out of 5 )
Loading...
Ciocolată de casă de post
  • -16 pServings+
  • 10 mPrep Time
  • 10 mCook Time
  • 20 mReady In
Print Recipe

Ciocolată de casă de post

Când vine vorba de ceva dulce în zilele de înfrânare la dulciuri o ciocolată de casă de post cu lapte de cocos și fructe oleaginoase merge de minune.

Ciocolată de casă de post

Ca principiu modul de preparare este același cu cel al ciocolatei de casă preparată clasic, atât că laptele praf este înlocuit cu cel de cocos, untul cu unt vegan și cam asta este. Gust intens de cacao cu note ușoare de cocos fină, ciocolatoasă și cu elemente crocante datorită migdalelor, caju-ului și a zmeurei deshitratate este o combinație perfectă pentru un desert 100% vegan potrivit pentru toți.

Nu vă trebuie decât laptele praf de cocos și unt vegan pe care le găsiți la mai toate magazinele naturiste, restul ingredientelor cu singuranță le avem cu toții în cămară.

Așadar vă invit alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas.

Ciocolată de casă de post

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Ciocolată de casă de post?

Ingrediente:

  • 300 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100 ml apă
  • 200 g unt vegan sau margarină
  • 300 g lapte praf de cocos
  • 100 g cacao de bună calitate
  • 150 g nucă de cocos
  • 100 g semințe diverse coapte, zmeură deshitratată, petale deshitratate de trandafiri, etc.

Mod de preparare:

Cernem într-un castron laptele praf de cocos cu cacaua și le dăm deoparte.

Ciocolată de casă de post

Tapetăm cu folie de prospețime fundul unei tavi cu dimensiunea de 20/20 cm.

Într-o craticioară punem apa cu zahărul, extractul de vanilie și sarea, lăsăm la foc mic și amestecăm ocazional. Lăsăm pe foc până se topește zahărul.

Ciocolată de casă de post

Adăugăm untul și lăsăm în continuare pe foc mic , lăsăm să se topească și acesta.

Ciocolată de casă de post

Turnăm compoziția de lapte praf cu cacaua peste compoziția de zahăr și amestecăm energic până se încorporează perfect. De aici mai fierbem 5 minute la foc mic amestecând în continuu.

Ciocolată de casă de post

Oprim focul și adăugăm cocosul. Amestecăm până se încorporează și acesta. 

Ciocolată de casă de post
Dacă nu aveți siguranța că e suficient de bine fiert și legat, puteți pune o linguriță pe o farfurie și o lăsăm la rece. Dacă la rece se întărește suficient cât să fie tăiată, atunci înseamnă că e ok, dacă nu punem din nou la foc pentru 1-2 minute.

Lăsăm să tempereze după care o turnăm în tava tapetată. Imediat punem semințele fructele uscate și o dăm la rece pentru 2 ore.

Ciocolată de casă de post

Scoatem de la frigider și tăiem cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și îngustă. Punem pe pătrățele de hârtie de copt și o păstrăm la rece.

Ciocolată de casă de post

Așadar cam asta a fost pentru astăzi, simplu, rapid, gustos și altceva 😍😍😍

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide