Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

( 0 out of 5 )
Loading...
Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon
  • -8-10 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:40 hGata in
Print Recipe

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Pentru azi Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon perfectă în ton cu vremea de afară și cu sezonul care tocmai și-a intrat pe deplin în drepturi.

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Această rețetă este una din preferatele mele, mai ales că am preluat-o de la bunicii din Ardeal și care după părerea mea făceau cele mai bune ciorbe pe care le-am mâncat în viața mea.

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Practic este una din cele mai simple și mai rapide rețete care nu necesită indicații speciale, doar dorința de a satisface papilele gustative. Și cum cartoful face casă bună cu afumătură, liezonul și tarhonul nu fac decât să completeze la nivel de artă acest tablou savuros.

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Cum să faci cea mai bună Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Ingrediente:

  • 1 kg de afumătură de care vă place
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapă mărișoară
  • 1-2 păstârnaci
  • 1 bucățică de țelină sau 4-5 tije de apio
  • 2 ardei capia medii
  • 2 kg de cartofi de preferat albi
  • 1 lingură bună de tarhon uscat sau proaspăt
  • 1 kg de smântână, eu am pus jumătate de gătit cu 35% grăsime și jumătate cu 20% fermentată
  • 3 gălbenușuri
  • 1 lingură de făină
  • 1-2 foi de dafin
  • Sare și piper după gust
  • Opțional ardei iute murat sau proaspăt

Mod de preparare:

Într-o oală încăpătoare punem 3 l de apă la fiert în care adăugăm afumătură tăiată bucăți măricele sau cum vă place și fierbem timp de vreo 40 de minute la foc mediu.

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Curățăm toate legumele, cartofii și ceapa. Legumele le tăiem cubulețe mai măricele, ceapa mărunt, iar cartofii cuburi mari.

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Când a trecut timpul de fierbere al afumături adăugăm toate legumele cu excepția cartofilor și fierbem 20 de minute.

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Adăugăm și cartofii și lăsăm să fiarbă în continuare la foc mediu pentru vreo jumătate de oră. 

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Într-un castron amestecăm smântână cu gălbenușurile și făina până se omogenizează.

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Dăm gust cu sare și piper, adăugăm oțet simplu sau de pe ardei murați în funcție de gust și adăugăm tarhonul. Verificăm cartofii să fie fierți. Dacă totul este conform planului, luăm din oală cu un polonic supă și adăugăm amestecând continuu în compoziția de smântână.

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Turnăm înapoi în oală, oprim focul și mai amestecăm 2 minute până se leagă bine și să nu se brânzească.


Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhonSimplu, rapid, gustos și fără bătăi de cap. Spor la treabă și poftă bună!

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie

IMG_2120-300x225.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password