Pentru azi Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon perfectă în ton cu vremea de afară și cu sezonul care tocmai și-a intrat pe deplin în drepturi.
Această rețetă este una din preferatele mele, mai ales că am preluat-o de la bunicii din Ardeal și care după părerea mea făceau cele mai bune ciorbe pe care le-am mâncat în viața mea.
Practic este una din cele mai simple și mai rapide rețete care nu necesită indicații speciale, doar dorința de a satisface papilele gustative. Și cum cartoful face casă bună cu afumătură, liezonul și tarhonul nu fac decât să completeze la nivel de artă acest tablou savuros.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o oală încăpătoare punem 3 l de apă la fiert în care adăugăm afumătură tăiată bucăți măricele sau cum vă place și fierbem timp de vreo 40 de minute la foc mediu.
Curățăm toate legumele, cartofii și ceapa. Legumele le tăiem cubulețe mai măricele, ceapa mărunt, iar cartofii cuburi mari.
Când a trecut timpul de fierbere al afumături adăugăm toate legumele cu excepția cartofilor și fierbem 20 de minute.
Adăugăm și cartofii și lăsăm să fiarbă în continuare la foc mediu pentru vreo jumătate de oră.
Într-un castron amestecăm smântână cu gălbenușurile și făina până se omogenizează.
Dăm gust cu sare și piper, adăugăm oțet simplu sau de pe ardei murați în funcție de gust și adăugăm tarhonul. Verificăm cartofii să fie fierți. Dacă totul este conform planului, luăm din oală cu un polonic supă și adăugăm amestecând continuu în compoziția de smântână.
Turnăm înapoi în oală, oprim focul și mai amestecăm 2 minute până se leagă bine și să nu se brânzească.
Simplu, rapid, gustos și fără bătăi de cap. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.