Pentru rețeta de azi vă propun o Ciorbă de fasole neagră cu avocado și lime în stil mexican care poate fi pregătită atât în varianta cu carne dar și fără.
Când vine vorba de fasole uscată, pot spune că tata și bunica făceau cea mai bună fasole, indiferent ce fel era, ciorbă, iahnie ori fasole frecată. Îmi aduc aminte că la noi în casă, atunci când se făcea fasole, trebuiau să scoată oala mare din cămară, una de vreo 15 litrii :))) Era atât de amuzant, că de fiecare dată când vedeam oala aia roșie smălțuită, știam ce urmează.
Dar astăzi facem o ciorbiță cu influențe mexicane, ușor picantă, mai consistentă, servită cu cuburi de avocado și aromată cu lime. Un deliciu căruia nu i-au putut rezista nici cei mai mofturoși din casă.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul de preparare explicat pas cu pas.
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început vom pune la fiert pulpele de pui în apă cu sare pentru aproximativ 45-50 de minute la foc mediu sau pană sunt fierte bine de pică de pe os. Scoatem pulpele afară intr-castron și le acoperim. Când s-a temperat carnea, o desfacem de pe os, astfel încât să rămână bucățele mărișoare.
Curățăm ceapa, legumele, usturoiul și le spălăm.
Tăiem ceapa și usturoiul mărunt, morcovii, păstârnacul, țelina și ardeiul cubulețe mai măricele și le punem in ulei cu puțină sare la călit pe foc mediu, pentru 10 minute amestecând din când în când în ele.
Adăugăm supa de pe pulpele de pui, fulgii de chilli, boiaua și mai fierbem 15-18 de minute la foc mediu până fierb și legumele. Nu trebuie fierte tare ci chiar ușor mai crocante.
Adăugăm roșiile în bulion, carnea, fasolea cu tot cu zeama din conservă, oregano și cimbrul și verificăm de gust.
Servim cu avocado cubulețe și sferturi de lime. Un deliciu greu de refuzat, așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare explicat pas cu pas.