Ciorbă de perișoare de pui a la grec

( 4.6 out of 5 )
Loading...
Ciorbă de perișoare de pui a la grec
  • -12-14 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Ciorbă de perișoare de pui a la grec

Azi o sa facem cea mai bună și mai delicioasă Ciorbă de perișoare de pui à la grec cu ingrediente simple și la îndemâna tuturor, dar și un mod de preparare foarte simplu.

Ciorbă de perișoare de pui a la grec

Este atât de gustoasă, hrănitoare și aspectuoasă încât o mănânci din priviri, unde mai punem că este și ideală pentru zilele răcoroase.
Având în vedere că eu nu prea sunt un mare fan al supelor și ciorbelor, există totuși câteva care îmi plac cum este și aceasta. Consistentă, sățioasa, plină de legume, carne, smântână din abundență și ușor acruță nu are cum să nu placă oricui.

Acum nu îmi rămâne decât să vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare foarte simplu explicat pas cu pas.

Ciorbă de perișoare de pui a la grec

Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie

IMG_2120-300x225.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Ciorbă de perișoare de pui à la grec?

Ingrediente pentru ciorbă:

  • 300 g morcovi
  • 200 g țelină rădăcină
  • 150 g pătrunjel rădăcină
  • 150 g păstârnac
  • 150 g ardei capia sau gogoșar
  • O ceapa mică
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • Sare și piper după gust
  • Opțional un ardei iute și câteva linguri de oțet de pe ardeii iuți
  • 1 legătură de mărar

Ingrediente pentru perișoare:

  • 800 g carne tocată de pui jumătate pulpă, jumătate piept)
  • 70 g orez
  • 2 ouă mari sau 3 mai mici (de casă)
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Ingrediente pentru liezon:

  • 3 gălbenușuri
  • 400 ml smântână cu minim 32% grăsime
  • 1 lingură de făină

Mod de preparare:

Pentru început vom curăța și spăla toate legumele. Le tăiem toate cuburi, mai puțin ceapa pe care o vom tăia mărunt. Le punem la călit cu ulei și sare, într-o oală la foc mediu pentru 10-12 minute.

Punem legumele la calit

Punem o oală cu 1,5 l de apă și sare la foc, iar între timp, vom face perișoarele astfel: într-un castron vom amesteca carnea tocată cu pătrunjelul tocat, ouăle, sarea și piperul, omogenizăm bine.

Punem carnea inpreuna cu ouale și orezul

Încorporăm și orezul.

Încorporăm și  orezul

Când apa fierbe le răsturnăm în apa și le fierbem 10 minute la foc mediu. Luăm spuma jos.

Fierbem perisoarele
După cele 10 minute, punem perișoarele în oala cu legume, punem și supa strecurată și lăsam 15 minute să fiarbă la foc mic.

Adăugăm perisoarele și supa

Pentru liezon punem gălbenușurile, smântâna, făina și le omogenizăm.

Punem gălbenușurile cu smântâna și faina și le omogenizăm
După cele 15 minute cu un polonic luăm din supă și punem peste liezon amestecând încontinuu, cât de multă supă putem, pentru a aduce liezonul cât mai aproape de temperatura din oală.

Luam un polonic cu supa
Răsturnăm castronul înapoi în oala cu supă, oprim focul și mai amestecăm 3-4 minute încontinuu.

Răsturnăm liezonul

Nu chiar simplu, dar nici foarte complicat, însă foarte gustoasă și hrănitoare. Acum vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura poftă bună!

Ciorbă de perișoare de pui a la grec

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password