Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

( 5 out of 5 )
Loading...
Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt
  • -700 gServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Această rețetă de ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel, servite alături de un sos cremos de iaurt grecesc cu usturoi și pătrunjel, este un aperitiv crocant, aromat și irezistibil.

Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Ciupercile sunt acoperite cu un strat crocant de pesmet amestecat cu parmezan ras care le oferă o crustă aurie, plină de savoare. În interior, rămân suculente și fragede, creând un contrast perfect cu crusta crocantă.

Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Alături, sosul de iaurt grecesc cu usturoi și pătrunjel adaugă o notă răcoritoare și cremoasă, completând perfect gustul intens al ciupercilor pane. Usturoiul aduce o savoare, iar pătrunjelul proaspăt intensifică prospețimea preparatului.

Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Fie că le servești ca aperitiv, gustare sau garnitură, aceste ciuperci pane cu parmezan sunt o combinație delicioasă de texturi și arome, potrivite pentru orice ocazie.

Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Cum facem Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Ingrediente pentru ciuperci:

  • 1 kg ciuperci medii
  • 1 legătura de pătrunjel
  • 2-3 căței de usturoi
  • 3-4 ouă
  • 1 linguriță bună de boia
  • 1 linguriță de oregano
  • 100 g făină albă
  • 250  g pesmet
  • 100 g parmezan
  • Sare și piper după gust
  • Ulei pentru prăjit

Ingrediente pentru sosul de iaurt:

  • 300 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 1 legătura de pătrunjel
  • 2-3 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare pentru ciuperci:

Tăiem codițele ciupercilor și punem puțină sare pe ele și 50 ml de ulei. Le săltăm de câteva ori să se distribuie bine sarea și uleiul.

Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt cu codiță în sus și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 7–8 minute.

Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Le scoatem din cuptor, le punem într-un castron și le scurgem bine de excesul de apă.

Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Într-un castron punem ouăle împreună cu sare, piper, boia și oregano. Le batem bine.

Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Dăm parmezanul pe răzătoarea cu ochiuri mici și îl amestecăm cu pesmetul.

Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Încingem uleiul.

Dăm ciupercile prin făină.

Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Le trecem prin ou.

Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Și apoi prin amestecul de parmezan cu pesmet.

Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Le prăjim cam 1 minut la foc mediu pe fiecare parte.

Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt
Le scotem pe un șervet de hârtie să se scurgă excesul de ulei.

Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Mod de preparare pentru sosul de iaurt:

Tocăm mărunt atât usturoiul cat și pătrunjelul.

Într-un castron punem toate ingredientele și omogenizăm.

Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Sunt bune atât calde cat și reci iar sosul de iaurt cu usturoi vine perfect în completarea gustului. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Ciuperci pane cu parmezan și pătrunjel și sos de iaurt

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

EE776DA9-AD4F-484D-A5BB-46F1B7AA004E.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password