Ciuperci umplute cu bacon și cașcaval
Pur și simplu iubesc ciupercile, de oricare ar fi ele, ca sunt de pădure, champignon, pleurotus, shimeji, le ador!
Sunt atât de versatile și le poți găti în fel și chip, la cuptor, in clătite, cremă, ciorbe, garnituri de dulce sau de post…imaginație să ai! Astăzi vă aduc în atenție reteta mea preferată de ciuperci umplute cu bacon și cașcaval, o rețetă simplă, la rândul ei atât de versatilă, încât tind sa cred că fiecare are propria lui versiune, însă mai bune ca acestea nu am mancat niciodată și sunt convins că va fi și pe placul dumneavoastră!
Din numai câteva ingrediente simple, pe care le are orice om în bucătărie vor ieși niște minunății de care ii vă veți sătura! Bacon, ceapa, cașcaval, pătrunjel și ciuperci.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, iar rezultatul garantat va fi uimitor!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Baconul îl taiem cubulețe mărunte.
Curățăm ciupercile de eventualele pete de pământ, asta în caz că nu sunt murdare. Le scoatem codițele cu atenție să nu rupem pălăriile. Codițele le taiem cuburi mici.
Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt.
Dăm cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Tocăm pătrunjelul mărunt.
Într-o tigaie încinsă punem uleiul și prajim baconul până elimina toată grăsimea și se rumenește.
Adăugăm ceapa, usturoiul și călim până ceapa se înmoaie.
Punem și codițele și continuăm să gătim 6-7 minute la foc mic sau până codițele sunt gătite și au eliminat toată apa. Scoatem compoziția de ciuperci într-un castron și o dăm deoparte să se răcească.
Punem pălăriile ciupercilor pe tava tapetată cu hârtie de copt și presărăm în fiecare pălărie puțină sare și piper. Le dăm la cuptor pentru 7-8 minute sau până ce vedem că au lăsat apa în ele.
Le scoatem afară din cuptor și cu ajutorul unui șervețel de Bucătărie, tamponăm ușor, ca să eliminăm excesul de apă.
Adăugăm 80 de g din cantitatea totală de cașcaval și pătrunjelul la compoziția de ciuperci. Omogenizăm și dăm gust cu sare ai piper. Mare atenție, gustați, e posibil ca baconul să fie mai sărat.
Ridicăm temperatura cuptorului la 220 de grade Celsius.
Cu ajutorul unei linguri umplem pălăriile ciupercilor.
Presărăm diferența de cașcaval rămasă și băgăm la cuptor pentru încă 3 minute.
Simplu, rapid și foarte gustos, dar nu vă mai rețin, presăm că cuiva îi plouă-n gură, vă urez spor la treabă și poftă bună!