Astăzi facem Aluat de Clătite – Cel mai simplu și mai și rapid aluat, din ingrediente simple și la îndemâna oricui, pe care majoritatea le avem în cămară.
Clătitele, poate cel mai mai iubit desert românesc, se fac ușor și cred că nu există nimeni care să refuze aceste minunății rotunde și gustoase. Pot fi deopotrivă dulci sau sărate cu umpluturi de la brânză, dulceață, ciocolată, fructe proaspete, înghețată, ciuperci, carne, etc.
Aluatul de clătite, chiar dacă la prima vedere pare destul de simplu de realizat, multora ne dă bătăi serioase de cap, ba iese cu cocoloașe, ba se prind de fundul tigăii.
Astăzi o să vă explic ceea ce trebuie să faceți pentru o reușită de 100% atât al aluatului cât și cum se coc ele. Cu siguranță ingredientele sunt cunoscute de toată lumea însă modul de preparare diferă de la caz la caz.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul simplu de preparare al acestora și cu siguranță reușita va fi garantată.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluatul de clătite:
Mod de preparare pentru aluatul de clătite:
Punem absolut toate ingredientele într-un bol încăpător, iar cu ajutorul unui blender vertical mixăm până obținem o compoziție omogenă. Păstrăm însă 50 ml de lapte și vedem, dacă aluatul mai nevesită sau nu adăugarea lui.
Pe o tigaie încinsă, picurăm 1 linguriță de ulei și apoi câte un polonic de aluat. Ar trebui ca ochiometric să împărțiți compoziția în 15 părți.
Coacem clătitele și le asezăm una peste alta după care le umplem după plăcerea inimii. Spor la treabă și poftă bună.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram
Sau pe pagina de Facebook