Aș putea să spun că aceste Cornulețe cu cocos și lămâie fragede și aromate sunt atât de delicioase și gustoase că ne-am pus așa la discuții și la un moment dat am văzut că au dispărut fără vreo urmă 🤣🤣🤣
Pe lângă frăgezimea și drăgălășenia lor sunt foarte gustoase și aromate datorită cocosului și a lămâiei proaspete iar alături de o cană cu ceai sunt perfecte.
Sunt foarte ușor de preparat din numai câteva ingrediente și nu trebuie să îți faci griji pentru reușită, garantez că le vor reuși chiar și celor mai neîndemânatici.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.
Într-un castron punem făina, cocosul și praful de sare.
Adăugăm untul, coaja de lămâie și frământăm rapid până obținem o compoziție nisipoasă.
Adăugăm oul, sucul de lămâie și frământăm un aluat neted și omogen.
Punem aluatul într-o folie de prospețime și îl dăm la frigider pentru 30 de minute.
Împărțim aluatul în 4 părți egale.
Formăm din cele 4 părți de aluat rulouri și le împărțim în 8 părți egale.
Dăm forma bilelor.
Dăm forma potcoavelor, așezăm pe tavă și dăm la cuptor pentru 10-11 minute.
Trecem Cornulețe fierbinți prin zahăr pudră și sunt gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.