Garantat cele mai bune Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine care se fac atât de repede și cu puține ingrediente.
Fără nici un fel de falsă modestie acestea sunt cele mai bună și cea mai eficientă rețetă de cornulețe fragede pe care le-am mâncat în viața mea și când mă gândesc că până acum efectiv am refuzat să le fac, dar de azi au intrat în lista preferințelor în materie de dulciuri. Ingrediente simple, la îndemâna tuturor, mod de preparare foarte simplu și gust fenomenal de bun, cam acestea ar fi caracteristicile acestor minunății mici care se desfac foiță-foiță și pur și simplu se topesc în gură.
Un alt aspect important al acestei retete este vișina proaspătă care dă un gust ușor acid sau alte compoziții pe care le alegeți să le umpleti, musai trebuie să fie de calitate, pentru că altfel nu vor fi la fel de bune și gustoase.
Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas pentru o reușită garantată.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.
Punem untura cu praful de sare și făină într-un castron. Amestecăm repede cât să obținem un aluat fărâmicios similar nisipului ud.
Dăm la rece.
Într-un alt castron punem smântâna cu gălbenușurile și omogenizăm. Musai sa fie reci și ele.
Turnăm compoziția de smântână și frământăm rapid aluatul până obținem o compoziție omogenă, legată și ușor manevrabilă. Punem intr-o folie și dăm la rece pentru minim o oră.
Dacă folosim vișine proaspete musai să le congelăm, ne va ajuta foarte mult, dacă le avem deja congelate le punem la scurs pentru minim 12 ore într-o sită cu o greutate peste ele să se scurgă bine.
Împărțim aluatul în 4 părți egale.
Pe un plan de lucru presărat cu făină și întindem aluatul rotund cu un diametru de 30 cm.
Împărțim aluatul în 16 bucăți egale și distribuim câte 2-3 vișine în funcție de cât sunt de mari pe fiecare bucățica de aluat. Rulăm așa cum vedeți în fotografie, atât cat se cere, nu strângeți!
Punem pe tăvi și coacem 13-14 minute. Scotem tava din cuptor și le trecem imediat prin zahăr pudră.
Simplu, rapid și garantat cele mai fragede cornulețe.