Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine

( 5 out of 5 )
Loading...
Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine
  • -64 bucServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine 

Garantat cele mai bune Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine care se fac atât de repede și cu puține ingrediente.

Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine

Fără nici un fel de falsă modestie acestea sunt cele mai bună și cea mai eficientă rețetă de  cornulețe fragede pe care le-am mâncat în viața mea și când mă gândesc că până acum efectiv am refuzat să le fac, dar de azi au intrat în lista preferințelor în materie de dulciuri. Ingrediente simple, la îndemâna tuturor, mod de preparare foarte simplu și gust fenomenal de bun, cam acestea ar fi caracteristicile acestor minunății mici care se desfac foiță-foiță și pur și simplu se topesc în gură.

Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine

Un alt aspect important al acestei retete este vișina proaspătă care dă un gust ușor acid sau alte compoziții pe care le alegeți să le umpleti, musai trebuie să fie de calitate, pentru că altfel nu vor fi la fel de bune și gustoase.

Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine

Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas pentru o reușită garantată.

Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine?

Ingrediente:

  • 200 g untură de porc
  • 200 g smântână fermentată cu 30% grăsime
  • 1 praf de sare
  • 2 gălbenușuri
  • 320-350 g făină tip 000 în funcție de mărimea gălbenușurilor dar și calitatea făinii
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 800-900 g vișine proaspete sau congelate
  • zahăr farin vanilat pentru pudrat

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.

Punem untura cu praful de sare și făină într-un castron. Amestecăm repede cât să obținem un aluat fărâmicios similar nisipului ud.

Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine

Dăm la rece.

Într-un alt castron punem smântâna cu gălbenușurile și omogenizăm. Musai sa fie reci și ele.

Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine

Turnăm compoziția de smântână și frământăm rapid aluatul până obținem o compoziție omogenă, legată și ușor manevrabilă. Punem intr-o folie și dăm la rece pentru minim o oră.

Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine

Dacă folosim vișine proaspete musai să le congelăm, ne va ajuta foarte mult, dacă le avem deja congelate le punem la scurs pentru minim 12 ore într-o sită cu o greutate peste ele să se scurgă bine.

Împărțim aluatul în 4 părți egale.

Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine

Pe un plan de lucru presărat cu făină și întindem aluatul rotund cu un diametru de 30 cm.

Împărțim aluatul în 16 bucăți egale și distribuim câte 2-3 vișine în funcție de cât sunt de mari pe fiecare bucățica de aluat. Rulăm așa cum vedeți în fotografie, atât cat se cere, nu strângeți! 

Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine

Punem pe tăvi și coacem 13-14 minute. Scotem tava din cuptor și le trecem imediat prin zahăr pudră.

Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine

Simplu, rapid și garantat cele mai fragede cornulețe.

Cornulețe cu untură și smântână umplutură cu vișine

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password