Cornulețe de post cu borș umplute cu nucă și magiun

( 5 out of 5 )
Loading...
Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun
  • -64 bucServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Cornulețe de post cu borș umplute cu nucă și magiun

E vremea postului, prilej numai bun să facem niște Cornulețe de post cu borș umplute cu nucă și magiun.

Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun

Din numai câteva ingrediente simple pe care majoritatea le avem în cămară, azi facem cele mai bune și mai fragede cornulețe de post cu nucă și dulceață.

Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun

Totul a pornit de la sărățelele de post cu borș, pe care vroiam să le pregătesc, însă de dimineață poftele s-au schimbat radical și vroiam ceva dulce. Și cum mă gândeam eu ce să pregătesc, am făcut aluatul de sărățele cu borș, doar că am pus ingredientele dulci în el.
Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun

Ce putea să nu iasă sau sa iasă rău, că frăgezimea nu ține de ingredientele dulci sau sărate și uite-așa am înlocuit săratul cu dulce și au ieșit atât de fragede și de gustoase încât nu cred să fii mâncat altele de post mai bune ca și acestea.

Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun

Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare.

Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun

Cum se fac minunatele Cornulețe de post cu borș umplute cu nucă și magiun?

Ingrediente:

  • 500 de grame de făină obișnuită (eu am folosit făină tip 650)
  • 7 grame drojdie uscată sau 25 grame drojdie proaspătă
  • 30 de zahăr tos
  • 1/2 linguriță sare
  • 200 ml. de borș
  • 200 ml. de ulei de floarea soarelui sau alt ulei vegetal cu gust neutru
  • 400 g dulceață mai groasă
  • 150 g nucă măcinată
  • Zahăr pentru pudrat

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Încălzim borșul atât cât să putem ține degetul în el.

Punem făina într-un castron și facem o gaură în mijlocul ei.

Adăugăm drojdia, zahărul, sarea și amestecăm astfel încât să se distribuie uniform.

Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun

Adăugăm borșul, uleiul și frământăm un aluat care sincer la prima vedere nu arată foarte bine, dar nici o problemă, așa trebuie să arate.

Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun

Lăsăm la dospit pentru încă jumătate de oră sau cat este suficient pentru a-și dubla volumul.

Amestecăm dulceața cu nuca măcinată.

Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun

Împărțim aluatul în 4 părți egale și dăm forma bilelor.

Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun

Pe un plan de lucru punem aluatul și îl întindem cu un diametru de 45-50 cm și îl tăiem în 16 părți egale. Distribuim amestecul de dulceață cu nucă și rulăm.

Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun

Punem cornulețele pe tăvi și dăm la cuptor pentru 15-17 minute sau până se rumenesc frumos.

Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun

Le trecem fierbinți prin zahăr pudră și le lăsăm să se răcească.

Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun
Spor la treabă și poftă bună!

Cornulețele de post cu borș umplute cu nucă și magiun

Pentru multe alte rețete de post, dulci sau sărate căutați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

Chec cu afine și lămâie de post

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password