Na mai delicioasa și mai bune Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea nu am mâncat vreodată și nici nu cred să existe altele.
Foarte ușor de pregătit cu ingrediente pe care mai toți le avem la îndemână, aceste cornulețe au făcut de-a dreptul furori seara asta când prietenii au fost invitați la cină.
Ușoare arome de citrice și vanilie, umplutură generoasă de nucă și magiun de prune sunt desertul perfect și care cu siguranță va fi pe placul multora dintre dumneavoastră.
Sunt potrivite pentru orice moment al zilei de la mic dejun până la o cină târzie și credeți-mă că odată ce te-ai apucat de ele, cam greu să te oprești din mâncat.
Rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutura de nucă magiun și bezea:
Mod de preparare pentru aluat:
Amestecăm gălbenușurile cu smântâna și le dăm deoparte.
Punem făina cu untura, untul, zahărul vanilat și praful de sare într-un castron și le frământăm până obținem o compoziție nisipoasă. Eu de data aceasta am folosit doar unt si am pus 200 de g de unt înloc de 150 de grâne de untură la care am adăugat cele 100 g de unt din rețetă, prin urmare in total am folosit 300 g de unt.
sau puteți folosi doar untură 280 de g (total) si mai adăugați o lingură de smântână în plus.
Adăugăm peste compoziția de faină cea de gălbenușuri și frământăm rapid fără a insista, atât cât să obținem un aluat compact și omogen.
Împărțim aluatul în 10 părți egale, dăm forma bilelor și le dăm la rece pentru jumătate de oră acoperite cu o folie de prospețime.
Mod de preparare pentru umplutura de nucă cu bezea:
Batem albușurile cu praful de sare până obținem o bezea lejeră după care treptat adăugăm zahărul și continuăm să batem până bezeaua este fermă, lucioasă iar zahărul este complet topit.
Încorporăm nuca măcinată, coaja de lămâie și omogenizăm ușor cu ajutorul unei spatule de Silicon.
Asamblare:
Întindem fiecare bilă de aluat cu un diametru de aproximativ 35-37 de cm și o grosime de 2-3 milimetrii.
Ungem fiecare foaie de aluat cu puțin unt topit sau cu untură, împărțim în 8 părți egale și distribuim compoziția de nucă cu bezea și magiunul.
Aducem colțurile spre interior și rulăm, le punem pe tăvile tapetate cu hârtie de copt. Dăm la cuptor pentru 15-16 minute sau până se rumenesc ușor.
Le trecem calde prin zahăr pudră și sunt gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.