Cu siguranță cele mai fragede și aromate sunt aceste Cornulețe rulate cu unt și iaurt umplute cu magiun de prune pe care le-am făcut în ultima vreme.
Acum ne putem bucura de niște cornulețe de lux și nu exagerez când spun asta. Toți din cei care le-au gustat au fost încantați și nu am auzit decât “wooow, au ce bune sunt, pfoa cele mai bune din câte am mâncat vreodată”
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare descris pas cu pas.
Ingrediente pentru aluat
Mod de preparare pentru aluat
Punem într-un bol untul rece, iaurtul, sarea, zahărul vanilat și coaja de lămâie rasă și amestecăm totul bine cu o furculiță.
Adăugăm făina, praful de copt și amestecăm din nou cu o spatulă de silicon pană obținem o compoziție sfărâmicioasă apoi frământăm cu vârful degetelor până obținem un aluat compact, neted și omogen. Nu frământați prea mult, este suficient doar cât să combinați toate ingredientele într-un amestec compact.
E momentul să dăm drumul la cuptor și să tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.
Punem aluatul într-o folie și dăm la frigider pentru 30-40 de minute. Eu l-am făcut de cu seara, iar dimineața le-am lăsat 30 de minute la temperatura camerei înainte de a le întinde.
Împărțim aluatul in 10-12 părți egale. Pe un plan de lucru ușor înfăinat întindem fiecare bucată de aluat cu o lungime de 50-60 cm și o lățime de 10 cm, distribuim magiunul in fir subțire cu ajutorul unui sac cu șpriț.
Rulăm nu foarte strâns și tăiem în 6-7 bastonașe egale. Puteți să le faceți și mai mici și să împărțiți aluatul în 9-10 bucăți.
Punem cornurile pe tăvi tapetate cu hârtie de copt și coacem câte o tavă 14-16 minute sau până se rumenesc ușor și capătă o culoare ușor gălbui-maronie.
Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze ușor după care le pudrăm cu zahăr. Asta a fost simplu, rapid și gustos, să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.