Covridog cu brânză topită – Cremwursti în corn
Salivez cu gândul la acești cremwursti în corn de mai bine de 2 luni de când ne-au băgat aleșii noștrii în starea de urgență. Acum vă întrebați ce legătura are una cu cealaltă, ei uite că are una destul de strânsă. Cum eu merg la părinți la Arad, cel puțin de 2 ori pe lună, întotdeauna fără excepție mă opresc la o Brutărie care are aceste minunății și îmi iau câteva bucăți, ca să am și pe a doua zi acasă.
Sunt moi, fragede cu gust ușor afumat datirită cremwurstilor cu brânză topită care se scurge ușor de la prima îmbucătură. Ei na că când s-a instaurat starea asta de urgență eu nu am mai fost pe la Arad și totodată la brutăria mea preferată.
Nu-i așa că deja v-am făcut poftă?! Dar de ce să poftiți la ei, ca și mine când puteți să le faceți acasă din numai câteva ingrediente absolut accesibile tuturor, iar modul de preparare destul de simplu și pentru cel mai neîndemânatic într-ale bucătăriei.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem într-un castronel drojdia cu zahărul și amestecăm până obținem o pastă. Adăugăm jumătate din cantitatea de lapte calduț, acoperim cu o folie și lăsăm la loc călduț pentru activare drojdiei.
Într-un castron potrivit punem făina cernută, sarea, diferența de lapte, drojdia activată, gălbenușurile, untul și cu ajutorul unei spatule de silicon amestecăm până aceasta devine ineficientă, după care trecem la frământatul manual. Trebuie să obținem un aluat elastic, neted și omogen.
Punem aluatul într-un castron uns cu ulei și acoperit cu o folie de prospețime și lăsăm să dospească până își dublează volumul.
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius:
Fapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Batem oul.
Pe un plan de lucru uns cu ulei întindem aluatul sub formă dreptjnghiulară cu dimensiunea de 50/40 cm. Cu ajutorul unui pinten împărțim aluatul în 12 părți egale.
Ștergem bine cremwurstii de excesul de apă și învelim fiecare bucată de cremwurst în câte o felie de brânză topită.
Rulăm cu grijă aluatul peste cremwursti având grijă ca să închidem capetele bine.
Îi punem în tăvi tapetate cu hârtie de copt și îl lăsăm încă 15 minute la dospit. Ungem cu ou bătut.
Și presărăm semințele pe cât mai mult din suprafața totală a aluatului.
Coacem 15-16 minute sau până se rumenesc ușor. Spor la treabă și poftă bună!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Filip Camelia
Îmi place foarte mult, iese un aluat pufos si gustos. Mulțumim pentru rețeta!