Covrigi crocanti cu chimen, vin și ulei de măsline
Întotdeauna mi-a plăcut să ronțăi câte ceva… nu știu, cred că m-am născut să mănânc, trăiesc să mănânc și pur și simplu iubesc să mănânc 😂😂😂Cred că nu există fericire mai mare pe lunea asta decât ceva bun și cu gust… glumesc, însă cred că eu pur și simplu sunt făcut pentru a mânca.
Lasand gluma la o parte, eu am tot făcut pe sărături în fel și chip, dar acești covrigei sunt geniali și nu, nu imediat după copt, ci a doua, a treia zi. Vor deveni fragezi și pur și simplu se vor topi în gură! Se fac din câteva ingredinete simple, la îndemâna oricui și pentru pregătirea lor, nu este nevoie de prea multă îndemânare.
Dacă vă plac covrigii puteți încerca și covrigii foietați cu cașcaval și pesto de pătrunjel cu migdale, rețeta aici sau click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.
Punem făina într-un castron, facem o adâncitură în mijlocul ei și punem restul ingredientelor.
Frământăm până obținem un aluat omogen, după care îl acoperim cu o folie pentru jumătate de oră.
Împărțim aluatul în 30 de bucăți egale.
Fiecare bucățică o rulăm până obținem un bastonaș de 12-14 cm lungime. Unim capetele și îi dăm deoparte.
Punem o oală cu apă și sare la foc, iar când fierbe punem covrigeii la fiert până se ridică deasupra. Îi scoatem afară pe o tavă și ii scurgem de apă.
Punem covrigeii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ii coacem 30 de minute.
Lăsăm să se răcească în tava în care s-au copt, după care îi punem la loc uscat și răcoros pentru 2-3 zile, asta în caz că aveți răbdare. Eu nu am avut 😂😂😂
Spor la treabă și poftă bună!