Acești covrigi cu un fără frământare sunt alegerea perfectă pentru cei care doresc să pregătească pâine proaspătă într-un mod rapid și ușor. Cu o textură pufoasă și o crustă ușor crocantă, aceste chifle sunt delicioase și satisfăcătoare.
Gustul lor bogat de lapte adaugă o notă sărată și elegantă, aroma lor proaspătă va încânta cu siguranță papilele gustative. Fără a fi nevoie să petreci mult timp în bucătărie, vei putea să te bucuri de savoarea și prospețimea acestor chifle minunate în cel mai scurt timp posibil.
Tot ceea ce ai nevoie pentru acești covrigi sunt ingredientele, fouă tăvi, dar și de răbdare, de multă răbdare, pentru că necesită un timp mai îndelungat pentru dospire.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și cu siguranță nu veți mai cumpăra pâine!
Ingrediente:
Extra pentru uns și deasupra:
Mod de preparare pentru aluat:
Într-un bol încăpător punem făina cernută și toate ingredientele cu excepția untului, amestecăm cu ajutorul unei spatule până se încorporează toată făina și obținem o cocă lipicioasă și aderentă pereților vasului. Nu ar trebui să vă ia mai mult de 30 de secunde.
Acoperim bolul cu o folie de prospețime și lăsăm așa la temperatura camerei pentru 35-40 de minute sau până își dublează volumul, dar fără probleme puteti ține aluatul pana la 20 sau la frigider 24 de ore.
După trecerea timpului de dospire, presarati un front de lucru cu făină și răsturnați aluatul. Ajutați-va de aceeași spatulă de Silicon pentru curățarea în întregime a bolului.
E momentul să încingem cuptorul la 200 de grade Celsius, cu 30 de minute înainte de dospire băgați o oală cu apă fierbinte în cuptor.
Tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.
Amestecăm gălbenușul cu laptele și omogenizăm.
Întindem aluatul cu o lungime de 50 cm și o lățime de 30 cm.
Ungem suprafața aluatului cu untul moale și păturii astfel:
Aducem partea superioară spre interior, pe cea inferioară peste cea superioară. Ungem cu untul rămas.
Aducem partea dreaptă spre interior iar la final o aducem pe cea din stânga.
Întindem din nou la aceeași dimensiune de 50/30 cm și porționăm în 12 felii cat se poate de egale.
Întindem fiecare bucată de aluat astfel încât să obținem o lungime de 45-50 cm și rulăm așa cum se vede în fotografie.
Unim capetele și dăm forme rotunde cu diametrul de 12-13 cm. Ungem cu ou, presărăm semințele preferate și lăsăm la dospit până își dublează volumul. Punem câte 6 bucăți pe fiecare tavă.
Băgăm tăvile la copt la 200 de grade pentru 20 de minute.
Scoatem covrigii afară pe un grătar și acoperiți cu un prosop de bucătărie până se răcește complet.
E foarte simplu, însă necesită puțină răbdare, dar rezultatul e uimitor!
Pentru multe alte rețete de paine și patiserie dar și multe altele, găsiți în secțiunea pâine și patiserie sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.