Pur și simplu sunt îndrăgostit de condimente, sunt convins că bucataria fără condimente ar fi fadă și fără nici o noima! Când spun condimente, nu ma refer la delikat, vegeta, ori alte așa zise condimente pentru pui, cartofi sau pentru ce or fi ele, ci la condimentele pure, naturale, așa cum au fost lăsate de Dumnezeu pe pământ sa le cultivam si sa le dam valoarea in farfurii.
Mi-a fost dat să am norocul să circul liber prin lumea asta de la un capăt la celălalt, atât fizic, dar mai ales gastronomic! Nu ma pot lăuda că sunt globe trotter , dar de fiecare data când am ocazia nu ma gândesc de doua ori înainte de a-mi face bagajul și sa o sfeclesc. Însă ma pot mândri cu o colecție de peste 800 de cărți de bucate din lumea întreaga, cumparate, primite ce mai contează?!
Azi cu ajutorul celor de la Tabasco România, am ales sa gătesc creveți cu cartofi dulci, quinoa și fasole neagra in stil Marocan, o reteta simpla și rapida, dar extrem de gustoasă și arătoasă!
Curățăm legumele, le spalam, cartofii și zucchini ii tăiem cuburi, ardeiul gras fasii mai groase, fasolea o fierbem daca o avem cruda. Adăugăm cartofii, zucchinele, fasolea, ardeiul gras și quinoa și adăugăm apa cât sa ajungă la nivelul legumelor și le lăsam sa fiarbă, reducem focul astfel încât sa fiarba la foc domol, cam 20 de minute.