Foi de napolitane umplute cu cremă de ciocolată
Sunt napolitanele mele preferate, sunt foarte ușor de făcut, relativ ieftine și cu ingrediente la îndemâna oricui, iar modul de preparare nu va da bătăi de cap nimanui.
Iar cum românii sunt mare amatori de napolitane și dulciuri pe bază de foi de napolitane, cu siguranță și acest desert va fi la inima multora dintre dumneavoastră.
Sunt o multitudine de rețete cu foi de napolitane, printre care vă amintesc și eu două din rețetele mele de foi de napolitane cu ciocolată de casă și prajitura Mozaic cu nuci și rahat, rețete apreciate de foarte mulți dintre dumneavoastră.
Foile ramân crocante, iar crema fină nu face decât să dea o notă de contrast între texturi. Gustul ciocolatos și fin al cremei de cacao, va fi apreciat de toți cei care iubesc ciocolata, dar haideți să consultăm lista ingredientelor și modul de preparare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o crăticioară punem zahărul cu apa și cacaua la fiert pe foc mic, amestecând încontinuu.
Când ajunge în punctul de fierbere, o dăm deoparte.
Punem gălbenușurile peste compoziția de cacao și amestecăm energic.
Încorporăm untul cubulețe și amestecăm până se omogenizează după care dăm crema la rece.
Pachetul meu a avut 6 foi și am împărțit crema în 5 părți egale, dacă pachetul are mai multe foi împărțim crema într-un număr mai mic cu unul decât numărul foilor.
Umplem foile cu crema rece și punem deasupra un blat, atât să le preseze ușor și să se lipească și să nu se înconvoaie.
Dăm la rece până a doua zi, după care putem tăia. Spor la treabă și poftă bună!