Friptură de vită din antricot la cuptor

( 0 out of 5 )
Loading...
Friptură de vită din antricot la cuptor
  • -10-12 feliiServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 3:30 hTimp de gatire
  • 3:50 hGata in
Print Recipe

Friptură de vită din antricot la cuptor

Friptura de vită din antricot la cuptor este o delicatesă de neuitat, care încântă simturile cu aroma sa imbietoare și gustul său suculent.

Friptură de vită din antricot la cuptor

Antricotul, tăiat generos și pregătit cu migală, este gătit la cuptor pentru a se păstra suculent și fraged. Coaja crocantă și aurie căptușește fiecare felie, eliberand arome imbietoare de carne prăjită.

Friptură de vită din antricot la cuptor

Pe măsură ce te apropii, aroma tentantă a condimentelor se desprinde, provocându-ți poftă instantaneu. Fiecare felie se topeste în gură, dezvăluind un gust intens de carne, perfect completat de sosul de legume care învăluie fiecare mușcătură.

Friptură de vită din antricot la cuptor

Această friptură de vită din antricot la cuptor este nu doar o simplă mâncare, ci o experiență gastronomică de neegalat, care va impresiona cu siguranță orice iubitor de carne.

Friptură de vită din antricot la cuptor

Cum facem Friptură de vită din antricot  la cuptor

Ingrediente:

  • 1,4-1,6 kg antricot de vită
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac mai mare sau 2 mai mici
  • 1 bucățica de țelină
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei capia
  • Câteva fire de rozmarin
  • 2 linguri de muștar cu boabe mici
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 lingură de pastă de ardei
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 linguriță de boia afumată
  • Piper proaspăt măcinat
  • Sare după gust
  • 300 ml de vin roșu
  • 50 ml ulei vegetal
  • 1 lingură de făină albă
  • 1 pungă pentru cuptor

Mod de preparare:

Curățăm legumele și le tăiem grosier.

Usturoiul îl trecem printr-o presă.

Legam antricotul de vită cu sfoară astfel încât să obținem o bucată relativ rotundă și de aceeași grosime.

Friptură de vită din antricot la cuptor

Punem toate condimentele peste carnea de vită și o masăm bine. Înfigem din loc în loc câteva fire de rozmarin.

Friptură de vită din antricot la cuptor

Punem bucata de carne în pungă, de jur în prejur legumele și vinul.

Friptură de vită din antricot la cuptor

Dăm la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru 3 ore și jumătate. Oprim cuptorul și lăsăm să se răcească în cuptor cu ușa închisă.

Friptură de vită din antricot la cuptor

După ce s-a răcit scoatem bucata de carne afară iar legumele le punem într-un castron cu tot cu lichidul rămas.

Mixăm bine legumele cu ajutorul unui blender.

Friptură de vită din antricot la cuptor

Punem uleiul cu făina într-o crăticioară și prăjim câteva secunde la foc mic.

Friptură de vită din antricot la cuptor

Adăugăm legumele trecute printr-o sită.
Friptură de vită din antricot la cuptor

Dăm un clocot și adăugăm în sos carnea tăiată felii. Acoperim cu un capac și dăm din nou la cuptor pentru 15-20 de minute.

Friptură de vită din antricot la cuptor

Este gata de servit alături de un piure de cartofi sau un pilaf de orez și niște murături sau chiar o salată de varză proaspătă.

Friptură de vită din antricot la cuptor

Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password