Aceste Fursecuri baigli cu nucă și Mac sunt un deliciu foarte gustos și ușor de făcut din numai câteva ingrediente fără prea multe bătăi de cap.
Și cum noi românii suntem mari amatori de gustări, aceste Fursecuri baigli cu nucă și mac sunt perfecte pentru orice moment al zilei.
Umplutură de mac am aromatizați cu lămâie iar pe cea de nucă cu portocale iar aceste au fost învelite într-un aluat fraged care se topește în gură.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
INGREDIENTE
Pentru aluat:
Pentru siropul de zahăr
Pentru umplutura de nucă:
Pentru umplutura de mac:
Pentru uns:
Mod de preparare pentru umpluturi:
În două castroane diferite punem toate ingredientele pentru umpluturi fără sirop.
Punem zahărul cu apa si extractul de vanilie la foc mic până se topește zahărul.
Peste compoziția de nucă punem o treime din cantitatea totală de sirop și amestecăm bine.
Iar peste cea de mac turnăm siropul rămas și amestecăm bine.
Mod de preparare pentru aluat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm tava mare a cuptorului cu hârtie de copt.
Dizolvăm drojdia în laptele călduț cu zahărul și gălbenușul de ou. Dăm deoparte pentru 10 minute.
Într-un castron încăpător punem făina cernuta, untul, untură, sarea și frământăm până compoziția devine similară asemeni unui nisip umed.
Adăugăm amestecul de drojdie și frământăm rapid un aluat compact și omogen. Nu frământați mai mult decât este necesar ca aluatul să fie legat. Fiind un aluat fraged nu dorim să activăm glutenul, altfel nu vor mai ieși fragede.
Punem aluatul într-o folie de prospețime și îl dăm deoparte pentru 20 de minute la temperatura camerei.
Pe un plan de lucru uns cu foarte putin ulei întindem aluatul cu o dimensiune de 40/36 cm. Împărțim aluatul în 4 părți egale, exact așa cum se vede în fotografie, distribuim compozițiile în cantități egale pe fiecare parte de aluat.
În partea superioară ca fiecărei lungimi de aluat întindem bine cu sucitoarea astfel încât să fie cat mai subțire.
Rulăm batoane spre partea subțire și le punem pe o hârtie de copt. Ungem batoanele cu oul și gălbenușul amestecat pe toată suprafața aluatului și le lăsăm deoparte până se usucă complet deasupra.
Ungem a doua oară tot cu amestecul de ou și cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit cu lamă subțire tăiem la 1,5-2 cm și punem pe tavă.
Dăm la cuptor pentru 15-16 minute sau până se rumenesc frumos. Simplu, rapid dar gustos și aspectuos.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.