Azi facem Fursecuri Raffaello cu ciocolată albă și nucă de cocos, fragede și aromate cu gust intens de ciocolată albă și cocos, care ne suc cu gândul și gustul la celebrele bomboane Raffaello.
Modul de preparare dar și puținele ingrediente fac ca aceste fursecuri să fie ușor de preparat marinarea atunci când avem poftă de ceva dulce sau ne vin musafiri nepoftiți 🤣🤣🤣
Sunt atât de fragede și merg de minune de la micul dejun până la cină, asta în caz că mai apucă seara.
Și cum eu sunt mare fan ciocolată și cocos, astăzi vă aduc în atenție un desert rapid dar foarte gustos și aspectuos în același timp, așa că vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas pentru o reușită garantată.
Ingrediente pentru fursecuri:
Ingrediente pentru finalizat:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Dacă folosim ciocolată albă tabletă o vom tăia mărunt cam 5/5 mm, dacă folosiți bănuți, să fie cu diametrul de 5 mm.
Punem într-un castron ouăle împreună cu sarea, zahărul, zahărul vanilinat și amestecăm până se topește complet zahărul, nu este nevoie să le batem, nu avem nevoie de spumă.
Încorporăm uleiul și omogenizăm cu un tel până compoziția devine omogenă.
Cernem făina și praful de copt în compozitia de ouă.
Adăugăm ciocolata albă și omogenizăm cu ajutorul unei spatule. Dăm la frigider pentru jumătate de oră.
După trecerea timpului de stat la frigider împărțim compoziția în 40 de bucăți egale. Le dăm forma bilelor apoi le distribuim uniform pe tăvi.
Dăm la cuptor pentru 12 minute sau până se rumenesc ușor, timp în care nu deschidem deloc ușa cuptorului. Ele trebuie să rămână ușor aurii, așa că nu vă faceți griji că nu ar fi coapte.
Scoatem tăvile din cuptor și lăsăm fursecurile să se răcească complet.
Combinăm laptele condensat cu smântâna și omogenizăm.
Încorporăm fursecurile în compoziția de lapte și le lăsăm atât timp cât este necesar pentru a trage tot lichidul.
Trecem prin nucă de cocos și le așezăm pe un grătar pentru jumătate de oră, apoi le transferăm pe un platou. Sunt gata se servit, spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.