Fursecuri săculeți cu nucă și magiun

( 0 out of 5 )
Loading...
Fursecuri săculeți cu nucă și magiun
  • -75-80 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Fursecuri săculeți cu nucă și magiun

Aceste Fursecuri săculeți cu nucă și magiun cu siguranță vor încânta papilele gustative dar și ochii celor care le vor servi.

Fursecuri săculeți cu nucă și magiun

Și cum aluatul fraged merge de minune cu nucă și magiun, astăzi va aduc o altă formă de “Cornulețe” dacă se poate spune așa. Gustul lor divin de aluat fraged copt cu bezea, nucă si magiun te face să mai vrei una și încă și tot așa.

Fursecuri săculeți cu nucă și magiun

Modul de preparare este simplu și nu necesită abilități de patiser ori de vreo gospodină desăvârșită, așa că nu trebuie decât să te apuci de treabă și să respecți rețeta.

Fursecuri săculeți cu nucă și magiun

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Fursecuri săculeți cu nucă și magiun

Cum facem Fursecuri săculeți cu nucă și magiun

Ingrediente pentru aluat:

  • 470 g făină albă tip 000
  • 200 g untură de porc
  • Un praf de sare
  • 6 gălbenușuri de ou
  • 20 g zahăr vanilat
  • 200 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • în plus, făină pentru presărat planul de lucru

Ingrediente pentru umplutură:

  • 6 albușuri
  • Un praf de sare
  • 200 g zahăr tos
  • 400 g nucă măcinată
  • Coaja de la o lămâie netratată
  • 400-500 g magiun de prune
  • Zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru pudrat

Mod de preparare pentru aluat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.

Într-un castron amestecăm gălbenușurile cu iaurtul și praful de sare.

Fursecuri aripi de înger cu nucă și magiun

Punem făina cernuta într-un castron alături de untura rece și zahărul vanilat. Amestecăm repede cu vârful degetelor astfel încât să obținem o compoziție similară nisipului umed.

Fursecuri aripi de înger cu nucă și magiun

Adăugăm compoziția de gălbenușuri și frământăm în aluat care trebuie să fie moale dar nelipicios. Nu mai puneți făină decât dacă se lipește de mâna.

Fursecuri aripi de înger cu nucă și magiun

Punem aluatul într-o folie și îl dăm la rece pentru o oră.

Fursecuri Baigli cu nucă și mac

Mod de preparare pentru nucă cu bezea:

Mixam albușurile cu un praf de sare până se întăresc, adăugăm treptat zahărul pudră și mixăm până bezeaua este lucioasă și zahărul este complet topit.

Fursecuri aripi de înger cu nucă și magiun

Încorporăm nuca și coaja de lămâie, amestecăm ușor și dăm deoparte.

Fursecuri aripi de înger cu nucă și magiun

Asamblare și coacere:

Împărțim aluatul în 3 părți și întindem câte o parte pe un plan de lucru presărat cu făină cât putem de subțire.

Cu ajutorul unei forme de 10-11 cm diametru decupăm aluatul.

Fursecuri aripi de înger cu nucă și magiun

Cu ajutorul unui sac cu șpriț turnăm magiunul și bezea cu nucă în centrul cercurilor.

Fursecuri aripi de înger cu nucă și magiun

Aducem marginile spre interior și lipim prin presare, dând forma unui săculeț. Punem pe tăvi. Dăm la cuptor pentru 10-11 minute sau până se reunesc frumos.

Fursecuri săculeți cu nucă și magiun

Scoatem din cuptor, le lăsăm să se tempereze ușor, presărăm zahăr pudră și sunt gata de servit.

Fursecuri săculeți cu nucă și magiun

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Fursecuri săculeți cu nucă și magiun

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password