Galette cu smochine și migdale
Cea mai bună plăcintă cu smochine! Am tot auzit de galette cu aia cu aialaltă și sincer nu prea știam cu ce se mănâncă, astăzi o fac pentru prima dată și pot spune că am făcut cea mai bună plăcintă cu aluat fraged. Galette cu smochine și migdale este ideea Elisei Bauer care m-a inspirat eu venind cu amprenta mea. Am adaptat-o gustului și stilului meu și uitați ce a ieșit 🙂
Așadar vă Invit să o faceți și dumneavoastră acasă și să vă bucurați de această minunăție!
Ingrediente pentru galette cu smochine și migdale:
1 porție aluat frisse, rețetă pe care o găsești aici:
450 g smochine proaspete
50 g fulgi de migdale
70 g marmeladă de portocale, reteta aici
30 g zahăr brun
Mod de preparare galette cu smochine și migdale:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tăiem sferturi smochinele.
Intindem aluatul pe un plan de lucru la diametrul de 34-35 cm. Rulăm pe sucitor și punem într-o tavă încapataore.
Adunăm marginile spre interior cu grijă, să nu se rupă, formând un cerc cu aspect dantelat spre interior.
Coacem 45-50 de minute, după care lăsăm la temperat în tavă pentru 30 de minute. Transferăm pe un platou cu grijă să nu o rupem.
O plăcintă țărănească aș spune eu, cu aspect de tartă. Simplu, rapid și gustos.
Spor la treabă și poftă bună!