Gazpacho Andaluzian, reteta tradițională spaniolă

( 4.4 out of 5 )
Loading...
  • -4Servings+
  • 10 mPrep Time
  • 10 mCook Time
  • 20 mReady In
Print Recipe

Gazpacho este o supa rece, făcută din legume proaspete la blender. Este o supa traditionala spaniola dar din regiunea de sud a Andaluziei. Este consumată de-alungul verii deoarece este răcoritoare si revigoranta.
Există alte rețete numite gazpacho, cum ar fi gazpacho manchego, care este foarte diferit de gazpacho andaluz. Există, de asemenea, o serie de feluri de mâncare care sunt strâns legate de gazpacho andaluz și de multe ori sunt considerate variante ale acestora, cum ar fi ajoblanco, salmorejo, pipirrana, porra antequerana, cojondongo și portughez.

Ingredients

Step by step method

  • Pentru început curățăm legumele: roșii de coaja și semințe, castraveții de coaja și de sâmburi, ceapa și usturoiul de coaja, ardeiul gras de cotor și semințe. Taiem legumele bucăți mari.

  • Intr-un castron punem pâinea rupta peste care punem jumătate din roșii și înmuiem bine pâinea.

  • Punem legumele rămase, uleiul de măsline și sarea intr-un blender și le mixam pana obținem o crema fina. Adăugăm și pâinea înmuiată in roșii și continuam sa blenduim pana obținem o crema consistentă și omogena. Dacă este prea groasa putem adauga un pic de apa.

  • Dacă este prea groasa putem adauga un pic de apa. O trecem printr-o sită și o lăsam la rece minim 2 ore pentru a se îmbina gusturile.

  • Asta a fost tot! Simplu nu-i așa?! Spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide