Lasagna alla Bolgnese

( 4.1 out of 5 )
Loading...
  • -6 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 0 mGata in
Print Recipe

Lasagna alla Bolgnese

Lasagna este un preparat traditional italienesc, dar în mod cert iubit și apreciat și de români. Acum că avem la îndemână nenumărate posibilități de a cumpăra de la foile de lasagna până la sosul bolognese, singurul impediment ar fi sosul bechamel, care  nici acesta nu este sofisticat.

Dar de ce să cumpărăm sosul bolognese când îl putem face în casă și știm cu siguranța ce am băgat în el, pentru acesta găsești rețeta aici și nu necesită decât niște timp, în care să mai amestecăm în el din când în când.

Foile e drept că nici eu nu le fac în casă, datorită lipsei de timp, însă cu siguranță gustul va fi și mai bun!

Ramaneti alături pentru lista ingredientelor și modulnde preparare, iar cea mai delicioasă lasagna va ieși din mainile dumneavoastră!

Cum de face Lasagna alla Bolognese

Ingrediente:

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Vom folosi foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe pachet.

Împărțim sosul în 6 părți egale, pentru cele 5 straturi pe care le vom avea (în pachetul meu au fost 6 foi, însă una am folosit-o pentru acoperirea întregii suprafețe a tăvii) sau în 5, asta în caz că avem doar 4 straturi.

Împărțim deasemeni și sosul bolognese în mai puțin cu 1 decât numărul foilor( eu am avut 5 straturi și am împărțit sosul în 4 părți egale)

Parmezanul răzuit îl împărțim egal cu numărul foilor.

Ungem o tavă de cuptor cu unt. Punem un strat de bechamel, o foaie de marimea tăvii, iar dacă mai este nevoie decupăm și completăm ca să avem întreaga suprafață acoperită.

Punem un strat de sos bolognese, parmezan răzuit.

Presărăm parmezanul răzuit, și tot așa până terminăm foile, ultimul strat este bechamelul plus parmezan răzuit și roșia tăiată felii, pe care  o distribuim uniform conform porțiilor pe care le vom avea.

Dăm la cuptor pentru 40-45 de minute, după care lăsăm la temperat și putem tăia pentru servit.

Simplu și gustos, necesită ceva timp de pregătire pentru sosul bolognese însă nu se compară cu nici o lasagna din comerț. Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password