Lipie de casă cu mozzarella, unt, usturoi și pătrunjel

( 4 out of 5 )
Loading...
  • -4-6 pServings+
  • 10 mPrep Time
  • 20 mCook Time
  • 30 mReady In
Print Recipe

Lipie de casă cu mozzarella, unt, usturoi și pătrunjel

 

Ca mare iubitor de produse de patiserie și panificație, îmi place să mă joc și să testez aluaturi în fel și chip, așa a fost și astăzi, deși duminică m-am pus pe frământat ceva rapid, exact cu ingredientele avute în frigider și cămară, iar odată cu asta numai bine se eliberează și spațiul.

Am luat făina, i-am adăugat câteva ingrediente, am frământat un aluat ca de cornuri simple, iar deasupra am garnisit cu un pesto de pătrunjel cu usturoi și am completat cu mozzarella. Păcat că nu am avut nici un fel de sos de roșii, că deja acum când scriu, îmi vin în cap tot felul de idei care mainde care. Așa că de mâine cred că o să frământ din nou un aluat identic pe care o să-l fac cu alte toppinguri.

Timpul este relativ scurt, aluatul nu necesită frământare îndelungată ca la alte produse dospire, iar topiingul poate fi ales în funcție de preferințe sau ce aveți la îndemână!

Cum se faci lipie cu mozzarella, unt, usturoi și pătrunjel

Ingredinete:

  • 130 ml lapte
  • 40 g unt
  • 30 g zahăr tos
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 1 ou întreg
  • 250 g făină albă
  • 7 g drojdie uscată dar se poate înlocui cu 15 g drojdie proaspătă

Pentru topping:

  • 1/2 legătură pătrunjel tocată mărunt
  • 40 g unt
  • 1-2 căței de usturoi tocați mărunt, în funcție de cât de mari sunt
  • Sare și piper dipă gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 200 g Celsius.


Se încălzește laptele cu untul, adăugăm zahărul și amestecăm până se topește.

Punem într-un bol încăpător făina, facem o gaură în mijlocul acesteia, adăugăm compoziția de lapte, sarea, oul, drojdia uscată și cu ajutorul unei linguri sau spatule amestecăm până aceasta va deveni ineficientă după care frământăm până obținem un aluat elastic și omogen, destul de moale, dar care să nu se lipească de degete, (lejer) .

Punem aluatul obținut într-un castron uns cu puțin ulei să dospească până își dublează volumul.

Amestecăm untul cu pătrunjelul tocat, usturoiul, sarea și piperul. Omogenizăm compoziția și o ținem la cald.

După ce aluatul a dospit, îl întindem ușor cu mâna pe o hârtie de copt după forma pregerată, ei l-am întins rotund, dar la fel de bine se poate pătrat, dreptunghi, etc.

Cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit facem Secțiuni în interiorul aluatului până aproape de fundul acestuia, ungem aluatul cu compoziția de pătrunjel, după care în interiorul șanțurilor punem mozzarella tăiate bastonașe.

Lăsăm la dospit încă 15 minute, după care coacem pentru 10 minute, după care scădem temperatura la 180 de grade și mai coacem încă 5-8 minute sau până se rumenește frumos.

Simplu, rapid și o gustare genială, pentru întreaga familie sau pentru musafiri. Poate fi pusă pentru pachet la școală, servici sau picnic pentru a doua zi! Spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Diametrul cercului pentru aluat este de 22 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide