Mâncare de cartofi cu cârnați proaspeți afumați

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -6 pServings+
  • 5 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Mâncare de cartofi cu cârnați proaspeți afumați

 

De câteva zile mă tot bate gândul să mă apuc de o mâncare de cartofi ca la bunica acasă, însă timpul îmi este destul de limitat, dar astăzi, mi-am făcut plăcerea. Este o mâncare simplă, ieftină și din ingrediente simple și la îndemâna oricui, așa că cu câțiva lei poți avea un prânz rapid și gustos.

Ceea ce îmi aduce aminte de această tocană, sunt zilele de vară petrecute la bunicii din Ardeal, care nu erau ei foarte experți în prea multe mâncăruri, însă cele pe care le gateau, erau nemaipomenite. Mancarea asta era pregătită destul de des, mai ales în perioada posturilor, când se făcea fără afumătură, dar și în restul anului cu cârnat sau coaste afumate păstrate de bunici în podul casei.

Pot spune cu mâna pe inimă că azi a fost una din zilele mele de răsfăț total, am mâncat o mâncare simplă, dar care mi-a satisfăcut la maxim papilele gustative și totodată amintirile zilelor de vacanță petrecute la bunici.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare.

Ingredinete:

  • 200 g ceapă galbenă
  • 1 ardei capia mare (200-250 g)
  • 2 kg de cartofi albi
  • 50 ml ulei vegetal
  • 500 g cârnați proaspeți afumați
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingură de boia
  • 2 roșii mari de grădină
  • Sare și piper după gust
  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, ardeiul, cartofii și le spălăm.

Ceapa o tocăm mărunt.

Ardeiul îl tăiem cubulețe mici.

Cartofii îi tăiem sferturi sau jumătăți dacă sunt mai mici, îi spălăm din nou și îi lăsăm într-un castron cu apă.

Cârnații îi taiem felii cu grosimea de 0,5 cm.

Punem ceapa, ardeiul, o lingură rasă de sare și uleiul într-o cratiță sau ceaun și le călim.

Când ceapa este moale, adăugăm cârnații taiati felii grosuțe și mai călim 1-2 minute.

Adăugăm boiaua, foile de dafin și cam 700-750 ml de apă. Punem la fiert.

Când începe să fiarbă, adăugăm cartofii și lăsăm la fac potrivit să fiarbă pentru 20-25 de minute.

Pentru roșii punem o cratiță cu apă la fiert și le opărim. Decojim roșiile le tăiem cuburi și le punem la fiert pentru câteva minute la foc mediu.

Când cartofii sunt aproape fierți adăugăm roșiile și mai fierbem câteva minute sau până și cartofii sunt gătiți.

Servim cu pătrunjel proaspat tocat deasupra. Simplu, rapid și economicos! Poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password