Minciunelele ca la bunica acasă sunt mici opere de artă culinară, păstrând autenticitatea și gustul tradițional al bucatăriei de altădată. Aluatul fin și fraged este prelucrat cu grijă, iar aromele de vanilie și citrice adaugă o notă autentică cu amintiri din copilărie.
Cu fiecare mușcătură, simți poveștile din bucătăria bunicii tale, resimțind acel gust nostalgic care aduce aminte de zilele petrecute în jurul mesei familiale. Fiecare minciunea devine o călătorie gustativă în trecut, cu arome care te îmbrățișează și te duc înapoi în vremuri pline de căldură și tradiții.
Servite adesea la temperatura camerei sau puțin călduțe, minciunelele ca la bunica acasă sunt mai mult decât un simplu preparat – sunt o reprezentare gustativă a dragostei și măiestriei culinare transmise de la o generație la alta.
Ingrediente pentru aluat:
Mod de preparare:
Cernem făina într-un castron și facem gaură în ea.
Încălzim laptele ușor, atât cât să putem ține degetul în el și dizolvăm zahărul.
Adăugăm laptele, drojdia și amestecăm ușor. Lăsăm la loc călduț pentru 10 minute ca să se activeze drojdia.
Adăugăm gălbenușurile, coaja de portocală, sarea, extractul de vanilie și frământăm pana se leagă bine aluatul.
Încorporăm untul treptat și continuăm să frământăm până aluatul încorporează perfect untul și devine moale și elastic la atingere.
Ungem un castron cu ulei și punem aluatul la dospit la loc călduț, acoperit cu un prosop de bucătărie sau cu o folie alimentară ferit de curenți de aer până își dublează volumul.
Pe un plan de lucru înfăinat răsturnăm aluatul și-l întindem cu o grosime de 4-5 m iar apoi tăiem cu ajutorul unui pinten dreptunghiuri de 10/3 cm. Facem în fiecare dreptunghi o incizie de 2 cm. Eu am împărțit aluatul în 3 părți egale ca să îl pot manevra mai ușor.
Punem minciunele pe o hârtie de copt și le mai lăsăm să dospească încă 20-25 de minute.
Încingem uleiul la 180 de grade celsius și prăjim pe ambele părți câte 25-30 de secunde sau până se rumenesc frumos și capătă culoarea chihlimbarului.
Le putem trece prin zahăr pudră sau lăsa simple
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.