Cu siguranță aceasta Negresă cu cocos și vișine – Brownie cu cocos și vișine este cea mai bună prăjitură cu interior umed, lipicios și cu un exterior crocant demențial.
Când vine vorba de prăjiturile cu ciocolată efectiv parcă mă transform, le iubesc cu toată ființa mea, cu tot ceea ce exist. Dar această negresă le-a întrecut pe toate, se topește în gură iar cocosul nu vine decat să completeze tabloul perfect al unui desert spectaculos.
Modul de preparare este foarte simplu, nu ai nevoie decât de un castron și o tavă, iar apoi de răbdare pentru a se răci să poate fi devorată. Pur și umplu nu te mai poți oprindu-ne mâncat și provoacă dependență.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas pentru un rezultat excelent.
Ingrediente:
330 g zahăr tos
150 g unt cu minim 80% grăsime
1 linguriță extract de vanilie
5 ouă medii întregi
120 g făină albă tip 000
70 g cacao de bună calitate
Un praf de sare
200 g cocos îndulcit sau 150 g fulgi de cocos
170 g lapte condensat îndulcit pentru prăjituri
150 g vișine proaspete sau congelate fără sâmburi
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de 22/22 cm cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Punem vișinele la scurs.
Într-un castron punem laptele condensat, cocosul îndulcit și un 2 ouă. Omogenizăm și dăm deoparte. Dacă nu avem cocos îndulcit adăugăm doar 150 g de fulgi de cocos și 200 g de lapte condensat îndulcit pentru prăjituri plus ouăle.
Punem zahărul, extractul de vanilie, praful de sare și untul topit într-un castron. Batem 8-10 minute, musai!
Adăugăm ouăle rămase pe rând mixând după fiecare până se încorporează și să obținem o compoziție similară unei creme.
Cernem făina împreună cu cacaua în compoziția de unt și amestecăm cu o spatulă până se omogenizează.
Turnăm jumătate din compoziția de cacao în tava tapetată, distribuim uniform compoziția de cocos și cealaltă jumătate de compoziție cu cacao, nivelăm. Vișinele trebuie bine scurse.
Dăm la cuptor pentru 30 de minute, apoi scoatem și lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt după care transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet.
Simplu, rapid, gustos și delicios!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.