Cu siguranță aceasta Negresă din albușuri cu vișine, alune de pădure și ciocolată este cea mai bună prăjitură cu interior umed, lipicios și cu un exterior crocant demențial.
Când vine vorba de prăjiturile cu ciocolată efectiv parcă mă transform, le iubesc cu toată ființa mea, cu tot ceea ce exist. Dar această negresă le-a întrecut pe toate, se topește în gură iar alunele coapte și vișinele nu fac decât să completeze tabloul perfect al unui desert spectaculos.
Modul de preparare este foarte simplu, nu ai nevoie decât de un castron și o tavă, iar apoi de răbdare pentru a se răci să poate fi devorată. Pur și umplu nu te mai poți opri din mâncat și atenție provoacă dependență.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas pentru un rezultat excelent.
Ingrediente:
100 g făină
50 g cacao
8 g praf de copt
Un praf de sare
250 g zahăr tos
150 g albușuri
80 ml ulei
1 linguriță extract de vanilie
150 g vișine proaspete sau congelate
130 g ciocolată preferată conținut de cacao
50 g alune de pădure coapte și tocate grosier
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor de 21/21 cm cu hârtie de copt.
Punem vișinele la scurs.
Tocăm grosier ciocolata și o punem într-un castron împreună cu alunele de pădure.
Punem făina împreună cu cacaua și praful de copt într-un castron.
Batem albușurile cu praful de sare și zahărul până obținem o bezea fermă, lucioasă și zahărul este complet topit.
Adăugăm uleiul și amestecăm ușor astfel încât să se încorporeze uniform.
Cernem amestecul de făină în compoziția de albușuri și amestecăm cu mișcări largi de sus în jos până se omogenizează.
Încorporăm ciocolata și alunele de pădure amestecând atât cât să fie distribuite uniform.
Turnăm în tavă compoziția și nivelăm după care punem vișinele și le presăm ușor. Dăm la cuptor pentru 30 de minute.
Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet. După răcire tăiem bucăți și servim. Să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.