Ouă umplute cu pate de casă

( 4.8 out of 5 )
Loading...
  • -24 bucServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Ouă umplute cu pate de casă

Cine nu a mâncat măcar o dată în viața lui  ouă umplute cu pate de casă, indiferent că au fost cu avocado, cu creveți și cred că cel mai des cu pate?

Ei uite că unii se cam feresc de acest fel de mâncare, deși tânjesc măcar după o jumătate de ou… și uite-așa mai mult sau mai puțin ne facem poftele.

Această rețetă este atât de simplă și una pe care mi-o aduc aminte încă din copilărie pe când le făceam la mai toate petrecerile de acasă. Doar că la acea vreme le făceam cu pate din comerț iar azi le pregătesc cu pateul făcut în casă rețetă pe care o găsești pe blog.

Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și pentru modul de preparare descris pas cu pas.

Cum facem Ouă umplute cu pate de casă

Ingrediente

12 ouă

200 g pate de porc/pui ideal să fie făcut în casă

50 g smântână grasă

50 g maioneză

1 linguriță de muștar

Sare și piper după gust

Ardei, măsline, pătrunjel, mărar pentru decor

Mod de preparare

Spălăm ouăle si le punem la fiert la foc mediu în apă cu sare pentru 8 minute din momentul în care au început să fiarbă, nici mai mult nici mai puțin.

Scurgem apa de pe ouă și mișcăm oala în stânga și-n dreapta astfel încât să spargem coaja ouălor. Punem apă rece peste ele și mai mișcăm cratița astfel încât pielea care învelește albușul să se spargă ușor.

Curățăm ouăle și le tăiem jumătăți. Separăm albușurile de gălbenușuri, tăiem ușor fundul albușurilor astfel încât să stea perfect pe tavă.

Gălbenușurile le punem împreună cu maioneza, pateul, muștarul, sarea și piperul într-un castron și le mixăm cu ajutorul unui blender vertical, până obținem o compoziție fină și omogenă. În funcție de cât de moale e pateul putem să reducem din cantitatea de smântână și maioneză.

Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară formăm aveline deasupra albușurilor și decorăm cu ce ne place.

Simplu, rapid, gustos și perfecte pentru o gustare sau pentru un platou asortat. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password