Pâine cu ovăz și semințe, fără frământare
Mi-a fost dat să gust în viața asta nenumărate feluri și rețete de pâine, însă ca și aceasta, parcă nu a fost niciuna! Miez consistent ca al pâinii de casă, cu coajă subțire și în același timp crocantă, gust de pâine autentică care îmi aducea aminte de bunici. Astăzi am adăugat un plus de fulgi de ovăz și ceva semințe și a ieșit atât de bună, încât mai vrei cel puțin o felie, dar este atât de consistentă încât abia mai poți sa o termini.
Și vă mărturisesc că în casa bunicilor mei din partea mamei din Ardeal, pâinea era alimentul de bază, apoi celelalte și mi-o aduc aminte pe buna Măriuca, când spunea că atunci când pleci la drum musai să ai o pită la tine, că niciodată nu se stie ce se poate întâmpla. Întotdeauna când pleca de acasă, la noi sau la ceilalți nepoți, musai în traistă trebuia să aibe o pâine.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și vă veți bucura de o pâine gustoasă și arătoasă în același timp.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Pentru deasupra:
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt cu dimensiunea de 7/25 cm.
Punem toate ingredientele uscate într-un bol, inclusiv sarea.
Adăugăm apa și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon panână se omogenizează.
Curățăm bolul pe margini, punem o folie de prospețime și lăsăm la frigider pentru 12 ore.
După trecerea timpului de stat la frigider, turnăm compoziția în tavă, presărăm semințele și fulgii de ovăz. Lăsăm la dospit la loc cald până își dublează volumul.
Punem tava în cuptorul preîncălzit la 240 de grade Celsius pentru 20 minute.
Reducem temperatura la 200 de grade și mai coacem 22-25 de minute până se rumenește frumos.
Scoatem pâinea din tavă și o acoperim cu un prosop de Bucătărie și o punem pe un grătar să se răcească de la sine. Simplu, rapid și cu un gust fenomenal.