Pâine de casă cu cartofi fără frământare

( 5 out of 5 )
Loading...
  • 1,5 kgPortie
  • -1 bucServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 55 mGata in
Print Recipe

Pâine de casă cu cartofi fără frământare

Azi facem pâine de casă cu cartofi fără frământare, ușor de pregătit cu un rezultat uimitor spectaculos.

Pâinea de casă nu se compară cu niciuna din nici un magazin! De când am descoperit această rețetă pot spune că nu am mai cumpărat pâine deloc. Îmi aduce aminte de pâinea pe care o făcea vecina bunicii mele. Coajă consistentă și crocantă, miez deasemeni consistent, sățios și gustos ca al unei pâini cu maia.

Tot ceea ce ai nevoie pentru această pâine sunt ingredientele dar și de răbdare, de foarte multă răbdare, pentru că necesită un timp mai îndelungat pentru dospire. Astăzi am ales să fac pâine cu cartofi prin aceeași metodă prin care am făcut și pâinea de casă fără frământare și care a avut un succes foarte mare.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și cu siguranță nu veți mai cumpăra pâine!

Cum facem Pâine de casă cu cartofi fără frământare

Ingrediente:

800 g făină albă

400 ml apă rece

500 g cartofi fierți în coajă de preferat

30 g sare grunjoasă

4 g drojdie uscată (1 linguriță)

Făină extra pentru prelucrat

Mod de preparare:

Fierbem cartofii în coajă, apoi îi zdrobim cartofii astfel încât să rămână și câteva bucățele mici. Mare atenție nu îi faceți ca pentru piure, zdrobit înseamnă să fie sfărâmați.
Într-un bol încăpător punem făina cu sarea, drojdia, apa și amestecăm cu ajutorul unei spatule până se încorporează toată făina și obținem o cocă lipicioasă și aderentă pereților vasului. Nu ar trebui să vă ia mai mult de 30 de secunde.

Acoperim bolul cu o folie de prospețime și lăsăm așa la temperatura camerei minim 16 ore, timp în care mai amestecăm din când în când dar fără probleme puteti ține aluatul până la 20 sau la frigider 24 de ore.

După trecerea timpului de dospire, presărați generos pe un front de lucru făină și răsturnați aluatul. Ajutați-vă de aceeași spatulă de Silicon pentru curățarea în întregime a bolului.

Cu mâinile înfăinate aduceți marginile aluatului spre centrul aluatului, astfel încât să obtineți o formă rotundă.

Punem aluatul obținut pe un prosop presărat cu făină, apoi într-un castron cu tot cu prosop, presărați și deasupra puțină făină, apoi acoperiți cu un alt prosop și lăsați să dospească până își dublează volumul.

E momentul să încingem cuptorul la 240 de grade Celsius. Cu 10 de minute înainte de finalizarea dospitului băgați 1 tavă groasă de copt(fontă/emailată sau chiar ceramică în cuptor.

După dublarea volumului, cu ajutorul unei lame faceți incizii după imaginație adânci de 1 cm. Va trebui să tăiați scurt și rapid astfel încât să nu distrugeți bulele formate prin dospire.

Cu ajutorul prosopului răsturnați cu grijă aluatul în palmă, și apoi pe tava fierbinte, aveți grijă să nu vă ardeți și introduceți la cuptor.

Coaceți 30 de minute de minute acoperit cu un capac apoi reduceți temperatura la 220 de grade și mai coaceți încă 25 de minute sau până obtineți culoarea castanei.

Scoateți pâinea afară pe un grătar și acoperiți-o cu un prosop de bucătărie până se răceste complet, merge și fierbinte, recunosc… 😂😂😂

E foarte simplu, însă necesită puțină răbdare, dar rezultatul e uimitor!

Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password