Pâine integrală cu nuci fără frământare

( 0 out of 5 )
Loading...
Pâine integrală cu nuci
  • 1 bucPortie
  • 10 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Pâine integrală cu nuci fără Frământare

Mi-a fost dat să gust în viața asta nenumărate feluri și rețete de pâine, însă ca și această Pâine integrală cu nuci, parcă nu a fost niciunele! Miez consistent ca al pâinii de casă, cu coajă subțire și în același timp crocantă, gust de pâine autentică care îmi aducea aminte de bunici.

Pâine integrală cu nuci

Astăzi am adăugat un plus de nucă și a ieșit atât de bună, încât mai vrei încă o felie și încă una și încă una, dar este atât de consistentă încât abia mai poți sa o termini pe prima.

Pâine integrală cu nuci

Și vă mărturisesc că în casa bunicilor mei din partea mamei din Ardeal, pâinea era alimentul de bază, apoi celelalte și mi-o aduc aminte pe buna Măriuca, când spunea că atunci când pleci la drum musai să ai o pită la tine, că niciodată nu se stie ce se poate întâmpla. Întotdeauna când pleca de acasă, la noi sau la ceilalți nepoți, musai în traistă trebuia să aibe o pâine.

Pâine integrală cu nuci

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și vă veți bucura de o pâine gustoasă și arătoasă în același timp.

Pâine integrală cu nuci

Cum facem Pâine integrală cu nuci fara framantare 

Ingrediente:

  • 450 g făină integrală
  • 3 g drojdie uscată sau 10 g drojdie proaspătă
  • 420 ml apă călduță
  • 10 g sare
  • 120 g nuci

Mod de preparare:

Punem nucile la hidratat peste noapte într-un vas cu apă rece.

Într-un castron punem făina cernută și facem o gaură în mijlocul ei peste care adăugăm restul ingredientelor plus nucile scurse bine de apă.

Pâine integrală cu nuci

Amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon și acoperim cu o folie de prospețime. Dăm la rece pentru minim 20 de ore, timp în care mai amestecăm de 3-4 ori.
Pâine integrală cu nuci

Scoatem aluatul de la frigider, îl răsturnăm pe un plan de lucru înfăinat și dăm forma forma de pâine rotundă sau de franzelă, în funcție de ce tavă aveți.

Pâine integrală cu nuci

Punem aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt cu dimensiunea de 22/10 cm și lăsăm să dospească tot la rece, acoperiți cu o folie pentru aproximativ 8 ore sau cât este nevoie pentru a-și dubla volumul. Musai trebuie să fie ferit de curenții de aer.

Pâine integrală cu nuci

Înfierbântăm o oală cu apă si o punem în cuptor până se aburește bine, apoi băgăm cozonacii cu oala în cuptor pentru 30 de minute.

Scoatem pâine afară din frigider, facem o incizie de 1 cm adâncime pe partea laterală și preîncălzim cuptorul la 220 de grade Celsius, după care îi băgăm din nou la cuptor pentru 45-50 de minute, în funcție de cuptorul Dvs s-ar și de mărimea tăvii. Dacă faceți porție dublă lăsați 7-10 minute în plus.

Pâine integrală cu nuci

Scoatem pâinea afară din cuptor, o lăsăm să se tempereze pentru 5-6 minute în tava în care s-a copt după care o transferăm pe un grătar si o acoperim cu un prosop de Bucătărie până se răcește.

Pâine integrală cu nuci

Simplu, rapid, gustos și sănătos, spor la treabă si să vă fie de folos!

Pâine integrală cu nuci

Pentru multe alte rețete de pâine patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password