Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni

( 0 out of 5 )
Loading...
Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni
  • -12-14 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni

Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni, este reinterpretarea proaspătă a unui desert tradițional cu arome fructate și arătoase.

Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni

Această pască este o variantă modernă și răcoritoare a desertului clasic de Paște, care îmbină finețea brânzei dulci cu aroma delicată a căpșunilor proaspete. Acest desert te nvăluie cu o umplutură cremoasă, bogată în brânză fină, ouă, îndulcită exact cât trebuie și parfumată subtil cu aroma de limetă proaspătă.

Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni

Căpșunile adaugă o notă fructată și revigorantă, transformând această pască într-un desert ideal pentru primăvară. Echilibrat, ușor și plin de culoare. Servită rece, e perfectă alături de o cafea dimineața sau ca o încheiere dulce a mesei festive.

Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni

Dacă ești în căutarea unei rețete de pască mai ușoare, cu un twist proaspăt și parfumat, această combinație de brânză și căpșuni sigur îți va cuceri familia și invitații.

Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni

Cum facem Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni

Ingrediente pentru topping:

  • 1 kg căpșuni proaspete
  • 200 g zahăr tos
  • Sucul de la 3 lime

Ingrediente pentru compoziția de brânză:

  • 1,1 kg brânză grasă de vaci bine stoarsa minim 10% grăsime
  • 150 g zahăr tos
  • 20 g zahăr vanilat
  • 5 ouă întregi
  • 60 g griș de grâu
  • Un praf de sare
  • 300 ml sirop de căpșuni
  • 1 lingură de amidon

Mod de preparare pentru topping:

Spălăm și îndepărtăm codițele căpșunilor.

Le punem într-o crăticioară alături de sucul de lime, zahăr și le fierbem la foc mediu spre mic aproximativ jumătate de oră, fără a amesteca în ele.

Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni

Scoatem cu ajutorul unei săpuniere cu grijă și mare atenție căpșunile afară astfel încât să nu le zdrobim.

Oprim 300 ml suc îl vom folosi mai târziu.

Restul de sirop îl lăsăm la fiert până se reduce la jumătate sau până capătă consistența siropului gros sau al mierii. Îl lăsăm să se răcească. Adăugăm amidonul peste sucul răcit și amestecăm energic pentru a se dizolva tot amidonul.

Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni

Adăugăm căpșunile înapoi în cratiță și mai fierbem aproximativ 10 minute la foc mic sau cât este nevoie pentru a obține o compoziție similară unei dulceți mai groase. Amestecăm cu grijă să nu spargem căpșunile cu o spatulă din exterior spre interior.

Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni
Lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Mod de preparare pentru crema de brânză:

Tapetăm o tavă rotundă cu diametrul de 22 cm cu folie de aluminiu.

Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade.

Într-un castron punem brânză, zahărul tos, zahărul vanilat și praful de sare. Mixăm cu un robot de bucătărie atât cat dorim să ne rămâne biluțe mici de brânză cu cât mixați mai mult cu atât biluțele vor dispărea.

Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni

Adăugăm grosul, ouăle și mai mixam atât cât să fie omogenă compoziția.

Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni

Încorporăm și siropul de căpșuni și amestecăm bine cu o spatulă să se omogenizeze.

Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni

Turnăm în tavă și dăm la cuptor pentru 50 de minute.
Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni

Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei. Apoi băgăm la frigider pentru minim 2 ore.

Răsturnăm pasca pe un tocător înfoliat cu folie de prospețime, îndepărtăm folia de aluminiu și apoi întoarcem pe platoul pe care urmează să o servim.

Punem compoziția de căpșuni și o mai dăm la rece pentru încă 2 ore. Acum poate fi tăiată și servită.

Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password