Pască cu brânză dulce și jeleu de căpșuni, este reinterpretarea proaspătă a unui desert tradițional cu arome fructate și arătoase.
Această pască este o variantă modernă și răcoritoare a desertului clasic de Paște, care îmbină finețea brânzei dulci cu aroma delicată a căpșunilor proaspete. Acest desert te nvăluie cu o umplutură cremoasă, bogată în brânză fină, ouă, îndulcită exact cât trebuie și parfumată subtil cu aroma de limetă proaspătă.
Căpșunile adaugă o notă fructată și revigorantă, transformând această pască într-un desert ideal pentru primăvară. Echilibrat, ușor și plin de culoare. Servită rece, e perfectă alături de o cafea dimineața sau ca o încheiere dulce a mesei festive.
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască mai ușoare, cu un twist proaspăt și parfumat, această combinație de brânză și căpșuni sigur îți va cuceri familia și invitații.
Ingrediente pentru topping:
Ingrediente pentru compoziția de brânză:
Mod de preparare pentru topping:
Spălăm și îndepărtăm codițele căpșunilor.
Le punem într-o crăticioară alături de sucul de lime, zahăr și le fierbem la foc mediu spre mic aproximativ jumătate de oră, fără a amesteca în ele.
Scoatem cu ajutorul unei săpuniere cu grijă și mare atenție căpșunile afară astfel încât să nu le zdrobim.
Oprim 300 ml suc îl vom folosi mai târziu.
Restul de sirop îl lăsăm la fiert până se reduce la jumătate sau până capătă consistența siropului gros sau al mierii. Îl lăsăm să se răcească. Adăugăm amidonul peste sucul răcit și amestecăm energic pentru a se dizolva tot amidonul.
Adăugăm căpșunile înapoi în cratiță și mai fierbem aproximativ 10 minute la foc mic sau cât este nevoie pentru a obține o compoziție similară unei dulceți mai groase. Amestecăm cu grijă să nu spargem căpșunile cu o spatulă din exterior spre interior.
Lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
Mod de preparare pentru crema de brânză:
Tapetăm o tavă rotundă cu diametrul de 22 cm cu folie de aluminiu.
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade.
Într-un castron punem brânză, zahărul tos, zahărul vanilat și praful de sare. Mixăm cu un robot de bucătărie atât cat dorim să ne rămâne biluțe mici de brânză cu cât mixați mai mult cu atât biluțele vor dispărea.
Adăugăm grosul, ouăle și mai mixam atât cât să fie omogenă compoziția.
Încorporăm și siropul de căpșuni și amestecăm bine cu o spatulă să se omogenizeze.
Turnăm în tavă și dăm la cuptor pentru 50 de minute.
Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei. Apoi băgăm la frigider pentru minim 2 ore.
Răsturnăm pasca pe un tocător înfoliat cu folie de prospețime, îndepărtăm folia de aluminiu și apoi întoarcem pe platoul pe care urmează să o servim.
Punem compoziția de căpșuni și o mai dăm la rece pentru încă 2 ore. Acum poate fi tăiată și servită.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.