Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni
  • -12-14 feliiServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Probabil cea mai bună pască pe care am mâncat-o vreodată, este această pască cu ciocolată, brânză și căpșuni. O combinație perfectă între aceste ingrediente cu gust ușor amărui de la cacao, brânza dulce și aromată totul completat cu un jeleu acrișor de căpșuni.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Ingredientele sunt destul de ieftine și la îndemâna tuturor, modul de preparare simplu și nu trebuie să fii vreun maestru cofetar ca să reușești la perfecție acest desert.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Întotdeauna mi-au plăcut lucrurile simple dar cu rezultate uimitoare, merge perfect și ca un tort festiv ornat cu puțină frișcă sau ciocolată albă, ori un mousse de fistic, tot ceea ce trebuie e să fii creativ și să îți pui gustul și imaginația la treabă.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Cum facem Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Ingrediente pentru blat:

  • 100 g făină albă tip 000
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 ou întreg
  • Un praf de sare
  • 70 g unt cu minim 80% conținut de grăsime
  • 100 ml lapte cu 3,5% conținut de grăsime
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 20 g de cacao de bună calitate
  • 5 g praf de copt

Ingrediente pască:

  • 550 g  brânză grasă de vaci bine stoarsă
  • 300 g de smântână grasă cu 25% grăsime
  • 20 g zahăr vanilat (2 plicuri)
  • Un praf de sare
  • 4 ouă întregi
  • 150 g unt cu minim 80% grăsime la temperatura camerei
  • 150-200 g de zahăr tos
  • 30 g faină albă tip 000
  • 100 g de griș de grâu
  • coaja rasă de la o portocală/lămâie sau din ambele
  • 1/2 linguriță extract de portocale
  • 1/2 linguriță extract de lămâie

Ingrediente pentru jeleul de căpșuni:

  • 250 g căpșuni proaspete/congelate
  • 120 g zahăr tos
  • 10 g gelatină
  • 50 ml apă rece

Mod de preparare pentru blatul de cacao:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm cu hârtie de copt fundul unei tăvi rotunde cu inel detașabil de 22 cm.

Punem făina cu cacaua, praful de copt într-un castron.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Mixăm untul cu zahărul pudră, praful de sare până se spumează.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Adaugăm oul, extractul de vanilie și amestecăm ușor pană se încorporează.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Încorporăm laptele și omogenizăm.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Adăugăm amestecul de făina cu cacao și praf de copt prin cernere iar cu o spatulă amestecăm atât cât să obținem o compoziție omogenă.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Turnăm în tavă si dăm la cuptor pentru 10 minute.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Mod de preparare pentru brânză:

Cât timp stă blatul la cuptor ne ocupăm de crema de brânză.

Dăm portocala pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Într-un castron punem brânza cu zahărul, zahărul vanilat, praful de sare și amestecăm ușor din când în când până se topește zahărul.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Adăugăm ouăle întregi, smântâna, coaja de portocală/lămâie, extractele de portocale și lămâie, făina, grișul și omogenizăm.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Adăugăm și untul, amestecăm bine.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Turnăm în tavă peste blatul de cacao. Dăm la cuptor pentru 40-45 de minute. După coacere o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se tempereze pentru 10-15 minute în tava în care s-a copt. Îndepărtăm marginea și o lăsăm să se răcească complet.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Dacă cumva este prinsă de marginea tăvii, o desfacem ușor cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și îngustă. O lăsăm să se răcească complet.

Mod de preparare pentru jeleul de căpșuni:

Punem gelatina la hidratat în apă rece pentru minim 10 minute.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Căpșunile împreună cu zahărul le punem la fiert până obținem o compoziție similară a unei dulceți lejere.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Cu ajutorul unui blender mixăm până obținem un piure, lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Adăugăm gelatina în compoziția fierbinte și omogenizăm.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Punem înapoi inelul în care s-a copt, strângem bine si turnăm peste brânză si dăm la rece pentru minim 2 ore.

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Cam asta a fost multă vorbărie, dar muncă puțină si un rezultat fantastic, să vă fie de folos!

Pască cu ciocolată, brânză și căpșuni

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password