Pere în ciocolată cu nuci coapte

( 5 out of 5 )
Loading...
Pere în ciocolată cu nuci coapte
  • -6Servings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Pere în ciocolată cu nuci coapte

Azi vă propun un desert mai elegant, pere în ciocolată cu nuci coapte.

Pere în ciocolată cu nuci coapte

Sunt atât de gustoase și de aromate încât eu as putea mânca în neștire. Se fac foarte ușor și avem nevoie de doar câteva ingredinete pe care fiecare le avem în cămară.

Combinația de ciocolată cu nucă vine perfect în completarea perelor care sunt suculente și aromatizate cu lămâie, scorțișoară și cuișoare.

Sunt alegerea perfectă pentru o seară festivă și pot fii pregătite în avans, doar că vor trebui glasate și date prin nucă înainte de servire.

Această metodă de a pregăti fructele a venit tocmai pentru fructele tari care nu pot fi consumate foarte ușor. Sunt varietăți de de pere poșate de la vin slab/roșu sau clasice cum sunt și cele de astăzi pe care vi le propun în cele ce urmează.

Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas.

Pere în ciocolată cu nuci coapte

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Pere în ciocolată cu nuci coapte?

Ingrediente: 

  • 6 pere wiliams sau alt soi care să fie de mărime medie
  • 1 baton de scorțișoară
  • 3-4 cuișoare
  • Coaja de la o lămâie
  • 100 g zahăr tos
  • 120 lapte cu 3,5% grăsime
  • 200 g ciocolată cu 52% conținut de cacao
  • 150 g nucă
  • 6 vârfuri de mentă pentru decor

Mod de preparare:

Pentru început vom pune laptele la înfierbântat iar când dă în clocot, oprim focul și adăugăm ciocolata. Lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm. El va trebui să fie temperat, altfel nu va sta pe pere.

Pere în ciocolată cu nuci coapte

Într-o crăticioară înaltă punem 1,2-1,3 l apă la fiert împreună cu scorțișoara, cuișoarele, coaja de lămâie, zahărul și dăm un clocot.

Curățăm perele de coajă păstrând codița și tăiem fundul perelor, atât cât să poată sta “în picioare.

Punem la fier apa cu coaja de lămâie și zaharul Pere în ciocolată cu nuci coapte

Punem perele la fiert pe foc mediu pentru 8-10 minute.

Pere în ciocolată cu nuci coapte

Le scoatem pe un grătar tapetat cu șervet de bucătărie și le lăsăm să se răcească complet.

Siropul rămas îl reducem până obținem consistența mierii.

Pere în ciocolată cu nuci coapte

Între timp coacem nuca la cuptor pentru 6-7 minute, o lăsăm să se tempereze după care o frecăm între mâini ca să eliminăm pielițele. Tocăm nuca grosier.

Când s-au răcit perele le scufundăm în sosul de ciocolată, apoi le trecem prin nuca tocată.

Pere în ciocolată cu nuci coaptePere în ciocolată cu nuci coapte

Servim cu sosul de ciocolată rămas, sirop și frunze de mentă decor.

Pere în ciocolată cu nuci coapte

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password