Azi vă propun un desert mai elegant, pere în ciocolată cu nuci coapte.
Sunt atât de gustoase și de aromate încât eu as putea mânca în neștire. Se fac foarte ușor și avem nevoie de doar câteva ingredinete pe care fiecare le avem în cămară.
Combinația de ciocolată cu nucă vine perfect în completarea perelor care sunt suculente și aromatizate cu lămâie, scorțișoară și cuișoare.
Sunt alegerea perfectă pentru o seară festivă și pot fii pregătite în avans, doar că vor trebui glasate și date prin nucă înainte de servire.
Această metodă de a pregăti fructele a venit tocmai pentru fructele tari care nu pot fi consumate foarte ușor. Sunt varietăți de de pere poșate de la vin slab/roșu sau clasice cum sunt și cele de astăzi pe care vi le propun în cele ce urmează.
Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început vom pune laptele la înfierbântat iar când dă în clocot, oprim focul și adăugăm ciocolata. Lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm. El va trebui să fie temperat, altfel nu va sta pe pere.
Într-o crăticioară înaltă punem 1,2-1,3 l apă la fiert împreună cu scorțișoara, cuișoarele, coaja de lămâie, zahărul și dăm un clocot.
Curățăm perele de coajă păstrând codița și tăiem fundul perelor, atât cât să poată sta “în picioare.
Punem perele la fiert pe foc mediu pentru 8-10 minute.
Le scoatem pe un grătar tapetat cu șervet de bucătărie și le lăsăm să se răcească complet.
Siropul rămas îl reducem până obținem consistența mierii.
Între timp coacem nuca la cuptor pentru 6-7 minute, o lăsăm să se tempereze după care o frecăm între mâini ca să eliminăm pielițele. Tocăm nuca grosier.
Când s-au răcit perele le scufundăm în sosul de ciocolată, apoi le trecem prin nuca tocată.
Servim cu sosul de ciocolată rămas, sirop și frunze de mentă decor.