Piept de pui cu lămâie și măsline

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -4-6 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 15 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Piept de pui cu lămâie și măsline în stil marocan

Azi facem un delicios piept de pui cu lămâie și măsline, gata în mai puțin de jumătate de oră.

Deja mulți dintre noi suntem sătui de grătarele din piept de pui sau la cuptor, așa că un pui suculent la tigaie cu măsline și lămâie nu are cum să îl refuze nimeni. Ba chiar dincontră să mai ceară, asta în cazul în care ați făcut măcar 1-2 porții în plus.

Un pui fraged și aromat cu gust acrișor, nu este chiar la îndemâna oricui să îl gătească, dar astăzi cu siguranță rezultatul va fi uimitor, în cazul în care vei respecta această rețetă.

Condimente orientale, lămâie, ghimbir, măsline, se îmbină perfect cu pieptul de pui și îi va da o aromă și o savoare de zile mari. Așadar din numai câteva Ingredinete plus condimentele perfect asociate va ieși un lui suculent, gustos și de ce nu sănătos.

Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista  ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Piept de pui cu lămâie și măsline

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem piept de pui cu lămâie și măsline?

Ingrediente:

  • 3 lobi de piept se pui
  • 1/2 linguriță de boia
  • Sare și piper după gust
  • 50 g făină albă
  • 70-80 ml ulei vegetal
  • 150 g ceapă albă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1,5 cm ghimbir
  • 1 linguriță rasă de cumin
  • 1/2 linguriță curcuma
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1/2 cană de apă
  • 100 g măsline verzi fără sâmburi
  • 1 lămâie mică
  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, usturoiul, Ghimbirul și le tocăm mărunt.

Lămâia o tăiem felii grosuțe.

Tăiem fiecare bucata de piept de pui longitudinal, astfel încât să obținem 2 felii aproximativ identice. Condimentăm cu sare, piper și boia.

Condimentam puiul

Trecem bucățile de pui prin făină și le prăjim câte 1-2 minute pe fiecare parte, depinde de cât de groase sunt. Nu le prăjiți prea tare, că se vor usca și vor deveni gumoase și nu umpleți tigaia, ele trebuie să se prăjească nu să fiarbă. Scoatem fileurile afară din tigaie și le dăm deoparte.

Prajim puiul

În grăsimea rămasă, călim ceapa cu usturoiul și ghimbirul pentru 3-4 minute.

Călim ceapa cu usturoiul și ghimbirul

Adăugăm condimentele, feliile de lămâie și măslinele, călim încă un minut.

Adăugăm condimentele, lămâia și măslinele

Adăugăm bucățile de piept de pui, apa, dăm gust, dacă mai este nevoie și fierbem până obținem un sos fluid.

 

Fierbem

Servim cu orez sau un piure cremos de cartofi sau chiar cu o salată. Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password