Print Recipe
Pita de mălai, un gust și o savoare aparte! Nu pot spune decât ca de când am descoperit-o pur și simplu m-am îndrăgostit iremediabil și nu trece o săptămâna in care sa nu o fac și mai nou, prietenii mei ma țin in priza, ca nu cumva sa uit reteta, mai ales ca acum am și o tava, specială pentru mălai, pe care am primit-o cadou de la o prietena, care a fost a bunicii ei.
Se face in mai toate zonele, cu iaurt, cu lapte, dospita sau nu, atât timp cât este pe masa, este un festin culinar putând înlocui cu brio pâinea de faina albă/integrala sau de care o mai fi.
Step by step method
-
Pentru început luam de drojdia și o amestecam cu sarea și zaharul pana se înmoaie , adăugăm 100 ml apa călduță si 3 linguri de faina albă și le amestecăm până obținem o compoziție omogena și lăsam sa se formeze maiaua.
-
Punem faina de mălai intr-un castron și turnam 600 ml de apa fierbinte, amestecam bine sa absoarbă apa și lăsam la temperat, numai bine in acest timp drojdia va începe sa dospească.
-
Dupa ce a dospit maiaua, adăugăm restul de faina albă, uleiul și faina de mălai hidratată, amestecam cele doua compoziții și mai adăugăm apa atât cât sa obținem o compoziție ca de clătite, dar mai groasa. Lăsam la dospit 10-15 minute.
-
Turnam compoziția ușor intr-o tava tapetata cu ulei și făina. Lăsam la dospit 15-20 de minute.
-
O băgăm la cuptor 30-35 de minute la 200 grade sau pana prinde o crustă deasupra și începe sa crape ușor.
-
Intr-un castron punem cele 50 g de faina și 100 ml de apa, omogenizam și turnam deasupra mălaiului fierbinte. Mai lăsam la cuptor 10-12 minute pana prinde o culoare similară unei pâini.
-
O scoatem din cuptor și o acoperim cu un prosop de bucătărie pana se temperează. O taiem și e numai buna de servit.
Simplu nu-i așa? Spor la treaba și pofta buna!
Elisabeta-Adriana Rauti
Scrieti ca se adauga uleiul,dar in lista de ingrediente nu apare cantitatea de ulei..
Sa se fi strecurat o gresala?
Va mutlumesc!
chefnicu
Sunt 150 ml de ulei 🙂