Tare de mult nu am mai făcut această Plăcintă cu brânză și stafide ca-n Ardeal – Rețeta bunicii. Este atât de fragedă și de gustoasă că nu cred să fie alta mai bună.
Două foi fragede cu unt și smântână umplute cu o cremă generoasă de brânză grasă de vaci cu stafide, vanilie și citrice. Un deliciu de la prima aromă.
Modul de preparare este foarte simplu și nu necesită cunostiințe elaborate în ceea ce privește tehnica de preparare. Practic trebuie doar să respecți în totalitate pașii și reușita deja este aproape.
Rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare pentru foi:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor de 30/35 cm cu hârtie de copt.
Frecăm untul cu sarea și făina într-un castron până obținem o consistență nisipoasă.
Adăugăm smântâna și frământăm rapid un aluat, numai cu vârful degetelor astfel încât să nu dezvoltăm glutenul.
Punem aluatul într-o folie sau pungă și dăm la frigider pentru o oră.
Mod de preparare pentru crema de brânză cu stafide:
Separăm ouăle.
Omogenizăm gălbenușurile cu smântâna, coaja citricelor și dăm deoparte.
Adăugăm stafidele, grișul și le încorporăm în compoziția de gălbenușuri.
Punem si brânza si amestecăm ușor atât cât să fie omogenă.
Asamblare:
Pe un plan de lucru înfăinat întindem 2 foi una cu dimensiunea de 30/35 cm și cealaltă 30,5/35,5.
Punem prima foaie de 30/35 cm într-o formă dreptunghiulare reglabilă și o dăm deoparte.
Batem albușurile spună cu un prăfoșenie sare, iar când începe să se formeze bezeaua adăugăm treptat zahărul.
Încorporăm în trei transe compoziția de brânză în albușuri și o turnăm peste prima foaie, nivelăm și o punem și pe cea mai mare peste, apăsând ușor cu palma sa facă priză cu compoziția de brânză.
Dăm la cuptorul preîncins la 180 de grade pentru 50-55 de minute sau până se rumenește frumos. Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet după care porționăm, pudrăm cu zahăr și este gata de servit.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.