Azi la cină am avut această Plăcintă cu șuncă și cașcaval cu un aluat fraged și moale și umplutură generoasă de cașcaval.
Necesită ceva timp să o faceți dar vă asigur că este una din cele mai reușite plăcinte pe care am făcut-o și mâncat vreodată.
Aluatul este simplu, ca de pâine, umplutura cu șuncă și cașcaval din belșug și veți obține un rezultat efectiv spectaculos, dar trebuie musai să respecți rețeta întocmai reușita va fi 100%
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare pentru aluat:
Într-un castron încăpător cernem făina și facem o gaura în ea în care adăugăm zahărul, drojdia și apă călduță. Amestecăm cat să se combine ușor cu puțină făină și lăsăm 10 minute să se activeze drojdia.
Adăugăm uleiul, sarea și frământăm un aluat elastic și omogen pe care îl punem într-un castron uns cu ulei, acoperit cu o folie și îl lăsăm să își dubleze volumul.
Împărțim aluatul în 15 părți egale, dăm forma bilelor și le punem pe un plan de lucru uns cu ulei. Le lăsăm 10 minute la odihnit.
Pe un plan de lucru uns cu ulei întindem câte 3 bile de aluat cu dimensiunea de 25/25 cm pe care le ungem între ele cu ulei. Ungeți bine, așa aluatul va fi mai fraged.
Împăturim astfel, aducem partea superioară peste o treime de aluat.
Venim cu partea inferioară peste cea superioară.
Aducem o treime din partea dreaptă a aluatului spre stânga. Iar pe cea din stanga peste partea dreaptă. Punem pe o tavă unsă cu ulei și repetăm aceleași operațiuni și cu celelalte bile de aluat. În total vom obține 5 bucăți de aluat împăturit. Dăm la rece pentru jumătate de oră.
Întindem fiecare bucată de aluat obținut cu o dimensiune de 33/25 cm și distribuim o parte de cașcaval/mozzarela și șunca de zăcut cum se vede în fotografie.
Rulăm cu atenție exact așa cum se prinde aluatul fără a strânge. Lăsăm la dospit 15-18 minute.
Dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute, apoi reducem temperatura la 180 de grade și mai coacem încă 20-25 de minute sau până se rumenesc frumos.
Scoatem din cuptor și lăsăm să se odihnească pentru 10 minute după care sunt gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.