Prăjitură Brownie lasagna, foi fine ciocolatoase și cremă fină de mascarpone
Iacă se poate face lasagna și dulce nu numai sărată 🙂
Am descoperit această prăjitură într-un restaurant italian din Statele Unite, m-am îndrăgostit iremediabil de ea și am încercat câteva variante, însă până la aceasta au fost doar încercări.
Așadar este o combinație între Italia și America, crema fiind cu mascarpone specific italienilor iar blatul specific american.
Este moale, fină și cu un gust aparte brownie-ul împletindu-se excelent cu brânza mascarpone, chiar pot spune că este una din cele mai bune prăjituri pe care am mâncat-o în ultima vreme prin restaurante.
Ingrediente pentru prăjitura Brownie lasagna, foi fine ciocolatoase și cremă fină de mascarpone
Pentru blat:
Pentru cremă:
Pentru topping:
Mod de preparare pentru prăjitura Brownie lasagna, foi fine ciocolatoase și cremă fină de mascarpone
Pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Într-un bol punem pe bain marie la topit untul și ciocolata.
Punem cele 4 ouă cu zahărul, extractul de vanilie și sare într-un castron, iar cu ajutorul unui tel sau a unui robot de Bucătărie le batem până se topește zahărul.
Adaugăm în compoziția de ouă ciocolata topită cu untul și făina amestecată cu cacaua și praful de copt.
Omogenizăm bine și punem într-o tavă tapetată cu hartie de copt.
Coacem 15 minute. După care le lăsăm să se răcească complet.
Pentru cremă:
Punem gelatina la hidratat în apă pentru 10 minute, după care o încălzim ușor pe bain marie.
Punem gălbenușurile împreună cu zahărul și laptele pe bain marie și batem până se îngroașă. Dăm deoparte la temperat.
Omogenizăm cu mișcări ușoare mascarponele, peste care turnăm treptat crema de gălbenușuri și o punem la frigider.
Batem frișca și când lasă ușoare valuri la suprafață o încorporăm alături de gelatină în crema de mascarpone și mai batem până începe să aibă ținută. Asta înseamnă ca să nu fie lichidă. În caz că este prea moale, înseamnă că nu e suficient de rece, dar mai o lăsăm o oră la frigider. Mare atenție, nu trebuie bătută nici foarte tare, ca riscați să se taie.
Tăiem blatul în 4 părți egale după plăcere, eu l-am tăiat o dată în 2 pe lung și o dată pe lat.
Împărțim crema în 4 părți egale și ungem fiecare foaie cu câte o pătrime din cremă. Dăm la rece.
Pentru Topping:
Topim ciocolata cu uleiul și omogenizăm sau facem un topping de ciocolată ori o glazură ca la prajitura Jerbo. Turnăm peste prăjitură. Dăm la rece până a doua zi, tăiem musai rece și servim la temperatura camerei.
Simplu, rapid și extrem de gustos, dar nu vă mai rețin, vă spun doar să aveți spor la treabă și poftă bună!
Dimensiune tavă 35/45 cm
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
P Alexa
Am incercat de 3 ori crema. O data am lasat-o foarte mult, parea ok dar in contact cu frisca s-a inmuiat de tot. A2-a oara am lasat-o vreo 35 min, s-a zaharisit toata. A 3-a oara am lasat-o aproximativ 15 min, era destul de moale si totusi pareau gatite ouale, dar dupa ce am luat-o de pe foc se simtea zaharul tare. Unde gresesc? Ma tem ca iar se va inmuia frisca daca se simte zaharul cristale.
chefnicu
Nu va faceți griji, ea trebuie să fie ușor moale