Bună ziua și bine v-am regăsit cu o nouă rețetă super delicioasă, Prăjitură cu banane și cremă de vanilie atât de bună și de fragedă încât se topește în gură.
O rețetă simplă și foarte ușor de făcut este și această prăjitură cu banane și cremă patiseră de vanilie cu unt. Ingredinetele sunt de-a dreptul la îndemâna fiecăruia dintre noi, iar modul de preparare atât de simplu, încât și cel mai neîndemânatic într-ale bcătariei îi va reuși.
Este fină, fragedă iar combinație cremei de vanilie cu banane alături de un blat de cacao făcut din ouăle întregi fără separare, sunt perfecte! Cei care au apucat să deguste spun că este și ușoară și aromată și atât de bună încât ar putea mânca și 3-4 felii.
În ultima vreme am ajuns să cred că prăjiturile simple sunt cele mai bune și mai apreciate, așa cum a fost și aceasta. Timpul de pregătire este relativ scurt și printre alte treburi prin casă o poți pregăti, nefiind necesară o atenție sporită.
Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor dar și pentru modul simplu de preparare, iar rezultatul va fi de-a dreptul uimitor.
Ingrediente pentru blat:
Ingredinete pentru crema de vanilie cu unt:
Pentru decor:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt cu dimensiunile de 32/23 cm.
Amestecăm făina cu cacaua și praful de copt și le cernem într-un castron.
Batem ouăle întregi la viteză mare cu ajutorul unui mixer sau al unui robot de bucătărie cu un praf de sare până se formează o spumă asemănătoare unei zăpezi pufoase.
Adăugăm zahărul treptat și batem până obținem o spumă consistentă.
Reducem viteza la mixer și adăugăm uleiul, mai batem până se încorporează și oprim mixerul.
Încorporăm amestecul de făină în compoziția de ouă treptat, în 3 tranșe, cu ajutorul unei spatule de Silicon și cu mișcări de împăturire de jos în sus.
Turnăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și o băgăm în cuptor pentru 18-20 de minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceti mai mult că blatul va deveni uscat și încecăcios. Dacă totuși blatul s-a uscat prea tare, se poate însiropa cu un sirop din apă, esență de vanilie și coajă de lămâie.
După coacere, scoatem blatul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem 500 ml lapte la fiert cu extractul de vanilie, sarea și zahărul.
Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte.
Când laptele a început să fiarbă turnăm peste compoziția de gălbenușe și amestecăm energic, turnăm toată compoziția înapoi în oală și fierbem la foc mic până se îngroașe, amestecând continuu.
Adăugăm untul rece direct în cremă și amestecăm până îl încorporăm total. Dăm la rece acoperit cu o folie.
După răcire cu ajutorul unui mixer sau al unui robot de bucătărie mixăm până se spumează și obținem o cremă pufoasă, (cam 1 minut). Nu mixați prea mult că se va tăia.
Asamblare:
Tăiem blatul în 2 bucăți egale, îl ungem cu o lingură de cremă ca și când am unge o felie de pâine cu unt.
punem bananele tăiate jumătăți aproape una de cealaltă, lăsând un spațiu de 2-3 milimetrii între. Punem jumătate din cantitatea totală de cremă, celălalt blat și repetăm operațiunea cu bananele și crema.
Deasupra punem crumble-ul de Oreo, biscuiți sfărâmați sau ciocolata razuită. Dăm la rece, musai pentru 6-7 ore sau peste noapte. De aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.