Cu siguranță această Prăjitură cu banane și ovăz va fi pe placul multora dintre dumneavoastră. Chiar dacă pare simplă și cu ingrediente comune pe care mulți dintre noi nu prea dăm doi bani, vă asigur că este un deliciu.
Și cum noi românii avem un comportament foarte diferit când vine vorba de cumpărături sunt convins că mulți dintre noi am cumpărat de multe ori banane mai multe decât am avea nevoie ca să le consumăm în starea lor optimă, rețeta asta te va ajuta să scapi de ele fără a ajunge la coșul de gunoi.
Modul de preparare este foarte simplu și cu siguranță o va putea prepara chiar și cel mai neîndemânatic într-ale gătitului.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Ingrediente pentru topping:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 170’de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor de 21/21 cm cu hârtie de copt.
Într-un bol punem bananele, zahărul, extractul de vanilie, sarea, untul de arahide și mixăm cu ajutorul unui robot de bucătărie până compoziția devine omogenă.
Adăugăm laptele și amestecăm.
Încorporăm fulgii de ovăz, praful de copt și amestecăm.
Punem și ciocolata în compoziție și amestecăm atât cat să fie uniform distribuită în amestec.
Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 25-27 de minute. Nu vă faceți griji că rămâne ușor umedă la suprafață că se va întări când va fi rece. Scoatem tava din cuptor și o lăsăm să se răcească în tava în care s-a copt.
Asamblare:
Tăiem prăjitura cu ajutorul unui cuțit cu lama îngustă și bine ascuțit după care glazurăm cu ciocolată neagră topită, untul de arahide și felii de banane.
Simplu, rapid, bun și sănătos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.