Prăjitură cu prune și bezea

( 4.5 out of 5 )
Loading...
Prăjitură cu prune și bezea
  • -20 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 55 mTimp de gatire
  • 1:35 hGata in
Print Recipe

Prăjitură cu prune și bezea

Ziua bună de toamnă începe cu o Prăjitură cu prune și bezea, deliciul căruia nu îi va rezista nici cel mai îndărătnic!

Prăjitură cu prune și bezea

Foarte ușor de pregătit cu ingrediente la indemna tuturor, cu gust dulce acrișor cu texturi și arome care te vor lăsa mască. Da, din numai câteva ingrediente simple rezultatul este absolut fabulos care va lăsa dulci amintiri ale toamnei care abia a început.

Prăjitură cu prune și bezea

Combinația de prune cu aluat fraged, bezea și aromă de scorțișoară cred că este cred pe placul tuturor mai ales al nostru al romanilor, se face foarte ușor și nu necesită să fii vreun as într-ale patiseriei, trebuie doar să respecți rețeta și rezultatul va fii excelent!

Prăjitură cu prune și bezea

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și al modului de preparare pas cu pas pentru o reușită garantată.

Prăjitură cu prune și bezea

Cum facem Prăjitură cu prune și bezea

Ingrediente pentru aluat:

  • 6 gălbenușuri
  • 420 g făină albă tip 000
  • 50 g zahăr tos
  • 10 g praf de copt
  • 280 g unt, rece

Ingrediente pentru bezea:

  • 6 albușuri
  • Un praf de sare
  • 250 g zahăr tos
  • 1 lingură de suc de lămâie sau oțet
  • 40 g amidon alimentar

Ingrediente pentru umplutură:

  • 800 g prune
  • 40 g griș de grâu
  • 50 g zahăr tos
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată

Mod de preparare pentru aluat:

Tapetăm fundul unei forme dreptunghiulare de 35×24 cm cu hârtie de copt.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile deoparte la temperatura camerei.

Tăiem untul rece în bucăți mici.

Punem făina, zahărul și praful de copt într-un castron și frământam aluatul astfel încât să obținem o compoziție nisipoasă.

Prăjitură cu prune și bezea

Adăugăm gălbenușurile și frământăm aluatul cu vârful degetelor, scurt atât cât să se omogenizeze.

Prăjitură cu prune și bezea

Aplatizăm ușor, învelim în folie alimentară și dam la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Doua treimi din aluat îl întindem între 2 hârtii de copt cu dimensiunea de 25/35 cm și îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aluatul rămas îl punem înapoi în folie și îl dăm la congelator. Înțepăm cu furculița din loc în loc. 

Prăjitură cu prune și bezea

Coacem foaia în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute până se rumenește ușor la 175°C cu convecție apoi lăsăm  la răcit.

Mod de preparare pentru stratul de prune:

Spălăm prunele, le uscăm, le tăiem în jumătate, îndepărtăm sâmburi și apoi le tăiem în sferturi.

Punem prunele împreună cu zahărul, scorțișoara și grișul într-un castron și le săltăm din când în când până le vom folosi, tocmai pentru ca grișul să se prindă de ele.
Prăjitură cu prune și bezea

Mod de preparare pentru bezea:

Batem albușurile spumă cu un praf de sare până se întăresc. Continuați să batem și adăugăm treptat zahărul (aprox. 1 lingură o dată). Se bate până când spuma devine tare și strălucitoare iar zahărul este complet topit.

Prăjitură cu prune și bezea

Adăugați sucul de lămâie dau oțetul și mixăm încă 30 de secunde.

Prăjitură cu prune și bezea

Încorporăm amidonul, extractul de vanilie și mai batem încă 20-30 de secunde sau până se omogenizează perfect.

Prăjitură cu prune și bezea

Punem prunele pe foaia coaptă cu pielea în jos, apoi turnăm și nivelăm bezeaua peste prune.

Prăjitură cu prune și bezea

Răzuim pe răzătoarea cu ochiuri mari deasupra aluatul păstrat de la congelator.

Prăjitură cu prune și bezea

Coacem în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute sau până când prăjitura se rumenește frumos. Lăsăm să se răcească în cuptor cu ușa întredeschisă.

Prăjitură cu prune și bezea

Pudrăm cu zahăr și tăiem după bunul plac. Eu am obținut 20 de porții generoase. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Prăjitură cu prune și bezea

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password